Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Bivši holandski fudbaler Vesli Snajder kaže da mu više nije bitno što pre 14 godina nije osvojio priznanje koje je otišlo u ruke Lionela Mesija.

Mesi je rekorder sa osam Zlatnih lopti i teško je zamisliti da će neko u svetu fudbala moći da nadmaši to dostignuće. Za neke od tih nagrada i dalje postoje polemike da li ih je zaslužio i jedna je svakako ona iz 2010.

PROČITAJTE JOŠ:

Barselona tada nije osvojila Ligu šampiona, a Argentina nije osvojila Mundijal u Južnoj Africi.

Zlatna lopta je svejedno otišla Barsinom igraču Mesiju, dok su drugo i treće mesto u izboru bili Andres Inijesta i Ćavi Ernandez.

Za drugu dvojicu se može naći rezon zašto su tu jer su bili deo tima Španije koji je osvojio „boginju“, ali ju je Snajder, ukupno govoreći, više zasluživao.

„Da, zaslužio sam, ali sad više nije važno. Istorija se ne može vratiti. Međutim, jedna stvar je jako važna. Stalno me pitaju o toj stvari. Prošlo je više od deset godina, a ljudi su još uvek razočarani odlukom i žale me. Samo po sebi to je već veliki izraz zahvalnosti navijača prema meni. Ogroman kompliment jer to znači da za navijače i novinare to pitanje nije mrtvo već je i i dalje aktuelno“, rekao je Vesli za FAKT.

Snajder je maestralnim partijama 2010. bio deo tima uz Dijega Milita, Dejana Stankovića, Havijera Zanetija, Lusija, Samjuela Etoa, između ostalih.

„Opšte mišljenje je da imam status žrtve. To me čini srećnim i ne znam bih li zapravo bio srećniji da sam dobio Zlatnu loptu. Osim toga, ceo sam život sanjao Ligu šampiona, a ne Zlatnu loptu, tako da sam svejedno ispunio svoj životni cilj“, rekao je Snajder.

Nakon Intera on nije ponovio kvalitet partija, pa je od 2013. do 2017. igrao za Galatasaraj, potom za Nicu i Al Garafu, a već pet godina je u penziji.

BONUS VIDEO Bundesliga 1. kolo: VfL Volfsbrug – Bajern 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar