Napadač Milana i reprezentacije Srbije Luka Jović dao je jedini gol za nacionalni tim u meču sa Slovenijom.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Srbija i Slovenija su odigrale nerešeno 1:1 u drugom kolu grupe C na prvenstvu u Nemačkoj. Jović je svoj pogodak dao posle kornera u 95. minutu i spasao je Srbiju poraza, pa sačuvao nadu da se može u narednu rundu takmičenja za pet dana protiv Danske.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bio bi još bolji da smo pobedili, ali na kraju smo dali svoj maksimum i uzeli taj bod za koji se nadam da će biti dobar i značiti nam u nastavku takmičenja“, rekao je Jović posle meča.

Nije potpuno zadovoljan rezultatima, jer je Srbija izgubila od Engleske 0:1, a onda odigrala 1:1 sa Slovenijom kada je slovila za favorita.

„Mislim da smo odigrali dve dobre utakmice. Danas je bilo teško vreme za igranje, a Slovenija je težak protivnik. Igraju u visokom ritmu i fajterski fudbal. Mislim da ih mnogi potcenjuju. Ja sam pozitivno iznenađen, mogli su oni da pobede, mogli smo i mi, na kraju je ovo realno… Mi smo protiv Engleza i danas išli na pobedu, hoćemo i protiv Danske. Treba da se spremimo što bolje za Dance, oni su neprijatna ekipa za igranje, ali bismo da uzmemo tri boda za naredni krug“, kaže Jović.

Ističe da mu posle dobre sezone u Milanu ne fali samopouzdanja za ovakve situacije u kakvoj se našao u poslednjim sekundama utakmice.

Foto: Printscreen Nova.rs/Video

„Smtram da sam imao dobru sezonu tako da samopouzdanja imam. Znači ovo i za samopouzdanje, ali mi je bitniji rezultat ekipe nego ko će da da gol. Više bih voleo da pobedimo sledeću, a da ne dam gol“.

Luka navodi da je na treneru da odluči ko će biti u startnoj postavi i da još uvek nije odgovorio na poruke i čestitke. Odgovorio je i na pitanje da li se uplašio da će mu u jednom trenutku zasmetati u šesnaestercu golman Predrag Rajković, koji je ušao u šesnaesterac pred kraj.

„Jesam, ali se nisam uplašio. On je došao tamo samo njima da smeta“, kroz osmeh je rekao Jović. Naglasio je i da Srbija nije baš najprijatnija ekipa za svoje protivnike.

„Pa i mi smo neprijatna. Možda ne u tolikoj meri, ali sigurno jedna od najviših ekipa na turniru i svetu, Englezi su pričali o tome, pa ni drugima nije baš lako da igraju protiv nas“, priča Luka i nadovezuje se na svoju ulogu „džokera“.

Foto: Tanjug / Daniel Karmann/dpa via AP

„Ja sam džoker ceo život, imam godinu dana standardnih, pa mi nije to problem“, podseća napadač Milana, koji je potom i opisao situaciju kod svog gola.

„Centaršut je došao, neko je bio ispod mene, video sam da lopta dolazi i bio sam spreman na egzekuciju“, objasnio je Jović i zahvalio se navijačima koji su došli na Alijanc arenu.

Na pitanje zbog čega ulazimo u slabo u mečeve bar 15, 20 minuta posle čega se protivniku „otključavaju“ noge, odgovara da to nije samo sada na turniru.

„Ja bih rekao četiri puta sa Austrijom i Švedskom i to je nešto što moramo da promenimo. Protiv Austrije i Engleza nas je to koštalo boljeg rezultata. Protiv Danske moramo da uđemo od prvog minuta koncentrisano, agresivno i jako, kako bismo mogli da ostvarimo bolji rezultat, jer mislim da bismo sa lošim početkom na toj sledećoj utakmici u slučaju primljenog gola, mislim da bi nam bilo mnogo teže ostvariti pozitivan rezultat“, zaključio je Jović.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare