Foto: FSS

Nestvarno.

Reprezentacija Srbije za fudbalere do 19 godina plasirala se na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj nakon što je savladala Norvešku sa 3:2, a prolaz na smotru najboljih selekcija „starog kontinenta“ obezbeđen je zahvaljujući – kartonima!

PROČITAJTE JOŠ...

„Orlići“ su odigrali furioznih 15 minuta, pošto su od 33. do 47. minuta čak tri puta zatresli mrežu golmana Norveške. 

Prvo je to u 33. minutu učinio defanzivac Grafičara Uroš Lazić, nadovezao se Nemanja Motika tri minuta kasnije, da bi na 3:0 povećao Petar Ratkov u drugom minutu drugog poluvremena.

No, u poslednjih 15 minuta usledila je drama, prvo je Jakob Eng u 75. smanjio na 3:1, da bi nadu Norvežanima da mogu do preokreta doneo Danijel Karlsbak osam minuta pre kraja susreta.

Kako je Ukrajina uspela da u samoj završnici utakmice protiv Holandije dođe do preokreta i pobede od 2:1, situacija u grupi 6 je postala krajnje komplikovana – obe ekipe su imale po sedam bodova, ali i istu gol-razliku (6-4), dok je međusobni susret okončan bez pobednika, 1:1.

Tako je prolaz dalje određen na osnovu kartona. Ukrajinci su protiv Norveške šest puta opomenuti, protiv Srbije četiri, a meč sa Holandijom su završili sa tri javne opomene.

Sa druge strane, „orlići“ su duel sa Ukrajincima završili sa pet kartona, meč sa Holanđanima sa dva, dok je sudija tri puta opomenuo igrače Srbije protiv Norveške. Ukupno, deset kartona za „orliće“, tri više za Ukrajince, pa će tako Srbija od 18. juna do 1. jula u Slovačkoj igrati za krov Evrope.

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar