Derbi Partizan vs Crvena zvezda Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Najvatrenije pristalice Crvene zvezde su se oglasile nakon zabrane odlaska na gostovanje u Milano. Najpre Interu (1. oktobra), a zatim i "rosonerima" (11. decembra).

Italijanska policija je donela odluku da se navijačima Zvezde zabrani ulazak na „San Siro“, pa ne postoji mogućnost da srpski državljani kupe ulaznice.

Zbog toga su „delije“ reagovale saopštenjem.

PROČITAJTE JOŠ

„Kao što je svima poznato, navijačima Crvene zvezde je zabranjen odlazak u Italiju na fudbalske utakmice protiv Intera i Milana! Nije Zvezda prvi klub kome je izrečena kazna za ovu zemlju, a izriče je italijanska policija koja po svojim nekim kriterijumima, gleda ko je podoban, a ko nije. Očigledno da su nesposobni ili ih je strah 10.000 navijača, koji bi sigurno došli da postoji mogućnost da se kupi karta“, stoji na početku proglasa.

Zatim se nastavlja pozivom na meč protiv Železničara iz Pančeva.

„Pozivamo ljude ovim putem da dođu u petak na stadion, da im pružimo dovoljnu podršku za utorak jer će utakmica pred punim stadionim u Italiji, bez nas na tribinama, biti pa skoro nemoguća misija. U petak da im pokažemo da smo uz njih da znaju koliko ih ljudi prati na ovaj pretežak put, gde će zbog straha Italije, morati da budu sami.“

Očekuju od fudbalera da se tamo bore protiv nepravde.

„Takođe, zbog striktnosti italijanske policije, koja na ulazu traži kartu i dokument na kome moraju da se poklapaju imena, pozivamo ljude da ne kreću na put gde je sasvim izvesno da neće ući na utakmicu“, istakle su „delije“.

BONUS VIDEO Milojević: Radonjić nije bio spreman kao ni Drkušić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare