Nemanja Vidić Foto: Goran Srdanov/Radar

Nemanja Vidić, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i legendarni as Mančester junajteda, pričao je o trenutnom stanju u fudbalskoj reprezentaciji Srbije i osvrnuo se na uspehe selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Nemanja Vidić je u opširnom intervjuu za nedeljnik Radar govorio i o lošem rezultatu Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Tamo su „orlovi“ svoj put završili već u grupnoj fazi u kojoj su osvojili dva boda (poraz od Engleske, remi sa Slovenijom i Danskom).

PROČITAJTE JOŠ

„Slušajući Dragana Stojkovića posle Evropskog prvenstva, stekao sam utisak da je bio zadovoljan rezultatima, pa nisam ni očekivao ostavku, a za Džajića bi svaki komentar bio zaista suvišan. Ne bih dalje o tome, i ovo je dovoljno. Odgovornost delom snosimo mi koji radimo u fudbalu. Ne upirem prst u bilo koga, već zagovaram da naš sistem što više približimo Zapadu, jer je fudbal industrija u kojoj se obrće veliki novac, pa ni u Srbiji ne bi trebalo da bude toliko opterećenje za državu kao što je danas i kao što će biti i sutra ako se ne napravi nova strategija razvoja. Da bi se to uradilo, mora se krenuti od početka, od baze, od školovanja novih generacija koje će te nove ideje, ako država jednog dana stane iza njih, sprovesti u delo“, rekao je Vidić u intervjuu za Radar.

Srbija je u nedavnom prozoru u Ligi nacija remizirala sa Španijom (0:0), dok je poražena od selekcije Danske (2:0).

Osvrnuo se Vidić u intervjuu za Radar i na stanje u Partizanu:

„Iako sam navijač Zvezde, žao mi je da vidim da Partizan pati, kao što ne mislim da je bilo dobro što je u jednom periodu Zvezda patila. Izuzetno je važno da se otrgnemo tom pristupu da je jedan klub državni, a da drugi nije. Niko nema korist od toga, osim ljudi koji žele fudbalom da manipulišu. FSS bi trebalo da radi i na tome da smanji pritiske Zvezde i Partizana i na državu, jer se fudbal ne igra samo u Beogradu. A što se tiče Vazure i Vučelića, koji je podneo neopozivu ostavku, pa se ipak vratio, neko bi verovatno trebalo da im kaže da idu“, istakao je čuveni fudbaler.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle Srbija – Španija u Ligi nacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar