Švajcarska Nemačka, utakmica, fudbal UEFA EURO 2024
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Fudbaleri Švajcarske i Nemačke odigrali su nerešeno 1:1 u trećem meču grupe A na Evropskom prvenstvu.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Nemačka je uspela da se izvuče golom u 92. minutu kada je Niklas Filkrug pogodio mrežu Švajcarske za zlata vredan bod i prvo mesto u grupi. Iste večeri je odigran i meč Mađarske i Škotske koji su Mađari dobili golom Kevina Cobota u desetom minutu nadoknade za neverovatan rasplet u grupi.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemci su gubili tokom većeg dela meča, Švajcarska se skoro savršeno branila i prvi put kad je neko od njenih defanzivaca zakasnio u intervenciji, to je kažnjeno.

Jedini gol za Švajcarce je dao Dan Ndoje u prvom poluvremenu kada je potpuno šokirao sve na stadionu u Frankfurtu. Imala je nakon toga i Švajcarska šanse da duplira prednost, imala je i Nemačka da izjednači i na kraju su „panceri“ uspeli da se izvuku u poslednjem trenutku.

Prvo poluvreme meča Nemačke i Švajcarske je počelo tako što su „panceri“ poručivali – zgromićemo vas, a završilo se tako što su pokunjeni izašli s terena.

To je ukratko rezime onoga što smo gledali tokom 45 minuta gde je Nemačka sa dve dobre šanse u prva tri minuta već zapretila i mogla da povede.

Švajcarska Nemačka, utakmica, fudbal UEFA EURO 2024
Foto: TANJUG/AP Photo/Martin Meissner

A onda kada se Švajcarska malo stabilizovala i popravila sopstvenu koncentraciju, počela je i da deluje mnogo bolje na terenu.

U ta prva tri minuta Džamal Musijala je poslao pas za Ilkaja Gundogana, a ovom je falilo malo više brzine da bi pobegao Fabijanu Šeru.

Šer je u poslednjem trenutku stigao igrača Nemačke da spreči skoro siguran gol iz zicera, dok je minut kasnije Haverc posle kornera glavom gađao pravo u Jana Zomera.

Mogao je i bolje da puca i sigurno je da je posle prvih 45 minuta žalio što to nije uradio. Isti igrač je zaustavljen od strane Rodrigeza posle petnaestak minuta fudbala, dok je u 16. minutu Robert Andrih poslao pravi projektil u mrežu Švajcarske.

Švajcarska Nemačka, utakmica, fudbal UEFA EURO 2024
Foto: TANJUG/AP Photo/Martin Meissner

Pogodio je bliži ugao „žabicom“ i ostavio Zomera nemoćnim, ali je „moćni“ VAR poništio taj gol, jer se pre ispucavanja Ebišera, Musijala našao sa Ebišerom u duelu i po proceni arbitara – napravio faul.

Nakon toga su Nemci nekako pali u ritmu što su Švajcarci iskoristili u 28. minutu kada je Remo Frojler maestralno pronašao Dena Ndojea, a ovaj u padu pogodio pod prečku Manuela Nojera za 1:0.

Švajcarska je odmah posle gola imala šansu za još jedan i opet je u šansi bio Ndoje koji je gađao pored gola, dok je Nemačka do poluvremena imala još jednu šansu preko Antonija Ridigera koji je glavom bio neprecizan u 40. minutu.

Drugo poluvreme je počelo opasno po Nemačku zahvaljujući šansama koje je kreirao Bril Embolo, dok je Toni Kros šutirao sa distance pored gola.

David Raum je sa distance gađao u 63. minutu, Granit Džaka je koji minut kasnije grubo startovao na Musijali i dobio žuti karton, a upravo on je kasnije mogao da dotuče Nemce.

Igrao se 71. minut kada je Vidmer obgrlio Bejera pred svojim golom i provukao se bez skrivljenog penala, a 84. minut kada je „sajdžijama“ poništen gol.

Dao ga je Vargas u kontri i ispostavilo se da je bio u ofsajdu pred prijem lopte. Džaki je Nojer u 88. minutu skinuo strašan šut koji bi probušio mrežu, da bi u drugom minutu nadoknade rezervista Filkrug pogodio metu i postavio konačan rezultat.

Nemačka sada ima sedam bodova na prvom mestu, Švajcarska je druga sa pet, Mađarska je treća sa tri, a Škotska je ostala na jednom bodu i na četvrtom mestu.

Nemačka - Švajcarska 1:1 (0:1); Škotska - Mađarska 0:1 (0:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar