Foto: Twitter/Kosovar Football

Bezobrazluk Albanaca s Kosova i Metohije na početku Evropskog prvenstva u Nemačkoj dostiže neverovatne razmere.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Od kako su reprezentacija Srbije i njeni navijači doputovali na Evro ne prestaju provokacije čak i tamo gde im apsolutno nije mesto, a to je na samom fudbalskom terenu.

Čim je naš nacionalni tim stigao u Augzburg pisali smo, a imali ste prilike da i vidite, Albance koji su kolima stigli ispred hotela da bi provocirali okupljene Srbe. Slična situacija je i u gradu, bez obzira da li ste u Augzburgu ili Esenu, Gelzenkirhenu, Minhenu, gde god se Srbi sretnu s Albancima, uslede provokacije.

PROČITAJTE JOŠ

Čak i kada nema Srba, Albancima s Kosova se oni priviđaju, pa su tako na meč s Italijom dolazili u vojnim uniformama UČK i sa zastavama koje veličaju ko zna kakve sve izmišljene albanske nacionalne projekte. U danu kada je Evropska fudbalska federacija (UEFA) upozorila Fudbalski savez Srbije da navijači na meč sa Engleskom sveju da unesu samo državne zastave, stigla je možda i najveća provokacija i to direktno sa fudbalskog terena.

U toku meča koji je sinoć odigran u Gelzenkirhenu, takozvani novinar, takozvane države Kosovo, Arlind Sudiku, provocirao je srpske navijače dok je izveštavao sa terena!!! Okretao se prema našoj tribini i pokazivao rukama dvoglavog orla. Sve je to uradio u nekakvom prenosu i naravno da niko iz UEFA nije registrovao ovaj sramotan gest. Ali, jesu ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije, i usledila je zvanična reakcija.

Sada se čeka odgovor UEFA na protestno pismo.

U njemu je napisano da se novinar poneo neprofesionalno, nepoštujući pravila reportera sa terena sa akreditacijom koju mu je odobrila UEFA.

S obzirom na činjenicu da je provokacija na nacionalnom nivou, FSS traži brzu reakciju i da se „novinaru“ i mediju za koji radi odmah oduzme akreditacija.

Iz našeg saveza kažu da je svojim ponašanjem uvredio Srbiju, njene navijače, diskreditovao UEFA i profesiju, te da jedino brza reakcija i oštra kazna mogu da imaju efekat.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare