Foto: Starsport

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izvršio je prozivku igrača pred početak priprema za novu sezonu.

Na spisku se nalazi 26 imena onih koji su se odmah stavili na raspolaganje, trojica su povređena, a još devetorica su van stroja zbog reprezentativnih obaveza.

Nemanja Stojić, novi kapiten ekipe Uroš Spajić i Srđan Mijailović su se odazvali pozivu Dragana Stojkovića Piksija za utakmice grupe C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

#related-news_0

Nisu dobijali šansu u meču sa Englezima gde su „orlovi“ poraženi 0:1, golom Džuda Belingema, ali im je Milojević poželeo da što dalje doguraju sa nacionalnim timom.

„Ne razmišljam u tom pravcu imali smo 20, 25 dana da se odmorimo, zaslužili smo taj odmor, i igrači koji su u reprezentacijama. Imaćemo kašnjenja zbog tih obaveza. Kao što znate imamo i igrače koji su sad sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu i nadam se da ćemo ih imati što kasnije iz razloga da prođemo grupu, koliko god da će mi to malo remetiti, ali u svakom slučaju biće mi jako drago da izguraju što dalje mogu“, kazao je Milojević novinarima podno stadiona „Rajko Mitić“ u ponedeljak popodne.

Za sada ne razmišlja o plej-ofu Lige šampiona, već samo kako da što optimalnije pripremi tim za start Superlige 20. jula.

„Dobro je što su igrači koji se nalaze na lekarskim pregledima u jako dobrom fizičkom stanju, nećemo imati mnogo prostora za neki rad, moramo sve to da spakujemo u neke četiri nedelje do mesec dana. Posle počinje prvenstvo, krećemo od nule i sve što je bilo do pre dvadesetak dana to je otišlo u arhivu. Ponovo se pripremamo i imamo svoje ciljeve, nadanja, želje. Nadam se da ćemo da odradimo pripreme na najbolji mogući način i da, ono što je najbitnije za nas i mene, da igrači prođu bez bilo kakvih povreda. Naravno, očekujem sad igrače koji će polako da nam se priključuju, da i oni budu zdravi, spremni i orni, pa da na najbolji mogući način odgovorimo na prvu utakmicu domaćeg prvenstva“, objasnio je Milojević.

Dodaje i da se nije čuo sa momcima koji su trenutno na Evru.

„Znate kako, nisam se čuo iskren da budem i iskreno, u odnosu sa reprezentacijom treba da imaju punu koncentraciju i da budu spremni. Pričali smo i o njihovim obavezama i o ponašanju, šta treba da rade pre nego što će da odu i u svakom slučaju vodimo računa o njima, gledamo, pratimo, ali bez obzira na to što su tri reprezentativca iz Zvezde, oni su svi naši, igraju za naš grb i zemlju i želim im sve najbolje. Još jednom ponavljam da doguraju što dalje“, apostrofirao je Milojević, koji će i bez reprezentativaca morati da razmišlja o prelaznom roku.

A trenutno su tu Luka Ilić kao povratnik, Dalsio Gomeš kao novajlija dok se u javnosti spekuliše da bi i Nemanja Radonjić trebalo da se vrati na Marakanu.

„Možemo da pričamo o igračima koji su došli, a za ostalo, dok klub zvanično ne objavi da je taj igrač došao… Mi razgovaramo, sportski sektor dosta dobro radi, prelazni rok nije još počeo, tako da ćemo videti. Što se tiče Dalsija, kod njega smo reagovali vrlo brzo, mislim da je jedan kvalitetan igrač koji će nam svakako pomoći i po načinu igre i po karakternim osobinama, ljudskim. Faktički je odrastao u Portugaliji, prošao je školu Benfike. Brzo smo reagovali, hvala klubu i finansijski, bez obeštećenja je teško dobiti i mislim da će nam Dalsio pomoći. O igračima o kojima se piše po novinama to ne bih želeo dok god se ne bude obelodanilo“, rekao je Vladan Milojević.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare