Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Da li će Brazilac ostati u Evropi?

Brazilski reprezentativac Nejmar mogao bi uskoro i zvanično da napusti Pari Sen Žermen, pošto nije u planovima oko novog projekta kluba i do kraja prelaznog roka mogao bi da se realizuje njegov transfera.

PSŽ sa Lionelom Mesijem, Kilijanom Mbapeom i Nejmarom jeste dominirao u Francuskoj, ali nije uspeo da se domogne trofeja u Ligi šampiona i ovog leta tim bi mogao potpuno da se renovira.

PROČITAJTE JOŠ:

Mesi je već otišao put Amerike, Mbape je već dugo na izlaznim vratima, a sada se i Nejmaru traži novi klub.

Kako je preneo katalonski Sport, čelnici Barselone uveliko traže rešenje kako da Brazilca, kog su svojevremeno prodali Pari Sen Žermenu, vrate u svoje redove.

Problem za Barselonu se javlja u vezi finansija i pravila o Finansijskom fer-pleju, tako da se traži rešenje kako da se to uradi. Katalonski klub još uvek nije registrovao sve igrače za špansko prvenstvo i trenutno rešava bitnija pitanja od transfera Nejmara.

„Sport“ prenosi da se došlo na ideju da Nejmar pređe u neki od klubova iz Saudijske Arabije, verovatno Al Hilal, koji bi ga potom na godinu dana pozajmio Barseloni.

Priča se i o tome da bi Nejmar mogao da potpiše četvorogodišnji ugovor, dok bi Barselona imala obavezu da mu isplaćuje platu u vrednosti od 12 miliona evra godišnje.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, Saudijska Arabija i Barselona nisu jedine opcije, pošto su i dva kluba iz Amerike u igri za dovođenje Brazilca. U pitanju su oba kluba iz Los Anđelesa, ali trenutno deluje kao realnije da Nejmar završi u Al Hilalu ili Barseloni, jer je i Čelsi odustao od njegovog dovođenja.

Nejmar je u PSŽ došao leta 2017. godine kada je plaćen 222 miliona evra, ali nije u potpunosti opravdao novac koji je u njega uložen.

Nejmar je za šest godina odigrao ukupno 173 utakmice i dao je 118 golova, a podelio je usput i 77 asistencija, od čega je 41 meč odigrao u Ligi šampiona i tu postigao 22 gola uz 17 asistencija za PSŽ.

Sada je pitanje ko je spreman da Brazilca plati onoliko koliko PSŽ bude tražio.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar