Atalanta Josip Iličić
Josip Iličić Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Slovenački fudbaler Josip Iličić suočavao se s teškim životnim izazovima tokom svoje karijere. Rođen u Prijedoru, Bosni i Hercegovini, s hrvatskim korenima, Iličić je napustio svoj dom s majkom i bratom nakon što je otac ubijen. Njihova odluka da pobegnu u Sloveniju oblikovala je Iličićev životni put.

Nakon što je započeo svoju fudbalsku karijeru u lokalnim klubovima Bonifaku i Interbloku, Iličić je brzo skrenuo pažnju na sebe. Preselio se u Maribor, a zatim i u Palermo za 2,3 miliona evra, gde je nastavio s impresivnim nastupima.

Međutim, tragedija ga je zadesila kada je u klubu Fjorentina izgubio svog prijatelja i saigrača, Davidea Astorija, čija je neočekivana smrt 2017. godine ostavila dubok trag u njegovom životu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ono što se desilo sa Astorijom odzvanjalo mi je danima u glavi. Nisam mogao da spavam jer sam stalno razmišljao o tome. A kada sam se letos razboleo, zaista sam mislio da bi i meni moglo da se desi isto. Plašio sam se da legnem u krevet, zatvorim oči i zaspim“, rekao je pre nekoliko godina Iličić.

Ubrzo nakon toga je usledila i pandemija koronavirusa koja je posebno tragične posledice imala oko i u Bergamu.

Foto: EPA-EFE/UEFA

Slovenac nije mogao da gleda ogroman broj mrtvih i slike kako sanduci prolaze ulicama grada.

Mesecima se borio sa tim, a onda je odlučio da od kluba traži slobodno da bi se izborio sa tim.

Trener Đanpjero Gasperini i saigrači su pokušali da mu pomognu, ali Iličić nije reagovao. Bio je povučen u sebe i sve više se zatvarao u sebe do trenutka kada je morao da ode iz tima. Psihički ga je dotuklo kada je dobio koronu.

Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Kasnije se ispostavilo da je nekadašnji reprezentativac Slovenije pao u depresiju jer je saznao da ga žena vara.

Iličić još uvek igra fudbal, sada za Maribor u Sloveniji i ove sezone na 21 utakmici bio je strelac sedam puta, a uz to je dodao i četiri asistencije.

BONUS VIDEO Meksiko vs SAD, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar