Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Jedan jasan recept postoji za Jang Bojs.

Fudbaler Crvene zvezde Stefan Mitrović opisao je koliko je pobeda nad Radničkim u prvenstvu bila bitna pred utakmicu sa Jang Bojsom u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda u sredu od 21 čas dočekuje Jang Bojs u meču drugog kola Lige šampiona i probaće da popravi rezultat posle prvog kola i uvodnog poraza od Mančester sitija. Zvezda je u meču sa Sitijem na poluvremenu vodila sa 1:0, ali je prvak Evrope u nastavku ipak bio prejak.

„Napravili smo dobru uvertiru pred deul Lige šampiona pobedom u domaćem prvenstvu. Bitno je da smo se vratili na pobednički kolosek pred izuzetno važan meč za nas igrače koji nosimo crveno-beli dres, ali i za celokupnu zvezdašku publiku. Znamo koliko navijačima znači utakmica koja nas očekuje u sredu i sa tim razmišljanjem se maksimalno pripremamo za Jang Bojs. Treniramo punim intenzitetom uz fokus na taktičkim finesama, a vrlo dobro smo upoznati sa kvalitetima narednog protivnika. Uočili smo vrline protivnika, ali i delove igre gde možemo da budemo konkurentni i opasni po gol rivala. Analizirali smo susret Švajcaraca protiv Lajpciga i svesni smo kvaliteta koji poseduju. Ipak igramo na našem stadionu i mislim da prednost domaćeg terena donosi mnogo. Utakmica protiv Jang Bojsa, koju sam kao navijač posmatrao 2019. godine, će nam biti inspiracija za ono što sledi“, rekao je Mitrović.

Stefan je već osetio igranje u Evropi u crveno-belom dresu i prošle godine kada je bio deo tima koji je vodio Miloš Milojević.

„Treniramo punim intezitetom. Uočili smo vrline protivnika, ali i delove igre gde možemo da budemo konkurentni i opasni po gol rivala. Mislim da prednost domaćeg terena donosi mnogo“, dodao je on.

U prvom kolu Zvezda je u Engleskoj poražena, ali je pristup bio na vrlo visokom nivou. Razlika je prevashodno bila u kvalitetu, a ta razlika je svakako manja između Zvezde i Jang bojsa.

„Preko porodice i prijatelja, nema ko me nije pitao za karte. Verujem da će stadion biti krcat, te da će navijači napraviti spektakl na tribinama. Biće ovo lično za mene prvi put da igram Ligu šampiona na Marakani, premda sam već osetio čar najprestižnijeg fudbalskog takmičenja protiv aktuelnog šampiona Evrope. Ukoliko pristup igri, požrtvovanost, upornost i borbenost budu kao što je bila u Engleskoj, siguran sam da možemo da stignemo do pozitivnog rezultata. Želimo da donesemo radost svima koji vole Crvenu zvezdu“, rekao je Mitrović.

BONUS VIDEO: Spasavaj se ko može – roj pčela prekinuo fudbalski meč

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar