Mišel Ebišer, foto: EPA-EFE/URS FLUEELER

Mišel Ebišer, vezni fudbaler Švajcarske, pričao je na konferenciji za medije pred meč njegove reprezentacije sa Srbijom.

Dve reprezentacije sastaju se u okviru trećeg kola grupne faze A dizizije Lige nacije.

Jedno od pitanja za Ebišera bilo je vezano za meč 2018. godine, kada je Švajcarska bez njega pobedila Srbiju sa 2:1 na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

„Onu iz 2018. sam gledao od kuće, bile su intenzivne emocije, sada želimo da pokažemo ono u čemu smo dobri“, rekao je Ebišer.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je da su pobede neophodne za entuzijazam u timu, mada Švajcarska ima dva poraza u Ligi nacija.

„Normalno je kada pobeđujete da imate puno entuzijazma, a pobede nam pomažu da postižemo golove i podižemo samopouzdanje.“

Upitan je da li će ponovo biti napeto protiv Srbije, pošto je poznato da ovakvi mečevi izazivaju mnogo emocija, a neki igrači su skloni provokacijama.

„To je dobro pitanje, nisam ni razmišljao, naravno da treba uneti emocije kada treba, nekada treba sačuvati i hladnu glavu, mislim da imamo dobar miks. Ja sam sklon smirivanju, takva sam osoba, radije igram mirno, iako nemam ništa protiv kada je i burnija utakmica.

Ebišer je inače na Evropskom prvenstvu ove godine bio jedan od najboljih u timu Švajcarske, može da pokrije više pozicija na terenu, a već četiri sezone nastupa za Bolonju, u koju je prešao iz Jang bojsa.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar