Foto: Starsport

Milka Forcan, nekada je važila za najuticajniju ženu na poslovnom nebu Srbije, a sada ulazi u Partizan kao deo uprave.

Fudbalski klub Partizan je u ponedeljak i zvanično dobio novu upravu, Milorad Vučelić i Miloš Vazura su fotelje ustupili članovima Privremenog organa na čijem je čelu Rasim Ljajić.

PROČITAJTE JOŠ:

Forcan je uz Ljajića u timu i u utorak je odlučila da objasni zbog čega je preduzela ovakav korak.

Zadatak koji će imati ona, Ljajić, Peđa Mijatović, Danko Lazović, Vojin Lazarević, Boban Stanojević i Dragan Milovanović, jeste da stabilizuju klub, smanje troškove i povuku neke, nimalo popularne poteze.

„Na mnoga zašto i da li mi je to trebalo: 1. Zato što volim Partizan; 2. Zato što sam rasla uz pesmu: ‘Dok Partizan bitke bije’; 3. Zato što poštujem stotine hiljada vernih navijača Partizana koji čekaju da im se klub vrati na staze stare slave, što i Partizan i navijači zaslužuju; 4. Zato što nakon dva duža razgovora sa gospodinom Ljajićem i izborom drugih saradnika i legendi koje je okupio verujem da ima veliku i iskrenu želju da pomogne i da je spreman da da sve od sebe da popravi situaciju a za to mu treba tim“, počela je Milka Forcan.

I nije se tu zaustavila pošto je navela ukupno sedam razloga što se obrela u Humskoj gde ima mnogo problema i dugova.

„5. Zato što je hrabrost izaći iz zone komfora i uhvatiti se u koštac sa velikim problemima, ako veruješ u ideju; 6. Zato što sam sigurna da nije dobro ni za koga, osim možda nekih sramnih ličnih interesa, ni za našu zemlju, da se klub kao što je Partizan urušava. Ne sme toga da bude nikada više; 7. I na kraju zato što je dovoljno intrigantno biti žensko u upravi (privremenoj) tradicionalno i gotovo isključivo muškog sporta da predstavlja veliki izazov. U skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima trudiću se da dam maksimalan doprinos“, objasnila je Forcan, pre nego što je citirala tekst još jedne navijačke pesme.

„Završila bih rečima pesme: ‘Crno-beli, crno-beli, ma gde bili na tabeli, nek vas hrabri nek vas jača, pesma vaših navijača!’ Srećna zbog odluke navijača da prekinu bojkot, sve vas pozdravljam. Vidimo se u subotu na stadionu“, podvukla je Milka Forcan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare