Foto: AP Photo/Frank Augstein/Tanjug

Pravna komisija francuske fudbalske lige pozvala je fudbalera Kilijana Mbapea i njegov bivši klub Pari Sen Žeremen da pristanu na posredovanje u sporu oko plata i bonusa, saopštio je pariski klub.

Rukovodstvo Pari Sen Žermena i Mbapeovih predstavnika sastali su se u Parizu, nakon što je francuski reprezentativac tražio od komisije da se uključi.

Mbape je ovog leta kao slobodan igrač prešao u Real Madrid, nakon što mu je istekao ugovor sa pariskim klubom.

PROČITAJTE JOŠ

On tvrdi da mu Pari Sen Žermen duguje 55 miliona evra.

Pari Sen Žermen je naveo u saopštenju da je zadovoljan dvočasovnim saslušanjem pred komisijom i podsetio da je Mbape ranije dao „jasne, javno ponovoljene i privatne obaveze koje se moraju poštovati, pošto je od kluba dobio beneficije bez presedana tokom sedam fantastičnih godina u Parizu“.

Klub je tvrdio da fudbaleru ne duguje novac posle sporazuma sa Mbapeom da će se odreći bonusa kada bude vraćen u ekipu, iz koje je sklonjen uoči početka prošle sezone jer je odbio da produži ugovor.

Kilijan Mbape transfer u Real Madrid
Foto: Maciej Rogowski / imago sportfotodienst / Profimedia

U Pari Sen Žeremenu smatraju da su iznevereni jer je 25-godišnji fudbaler imao najbogatiji ugovor u istoriji kluba, a Mbape je bio frustriran jer uprava nije ispunila obećanja da će dovesti igrače ključne za dobre rezultate.

Kada je potpisao novi ugovor 2022, Mbape je na konferenciji držao dres sa brojem 2025. Njega je to navodno iznerviralo jer je ugovor bio do 2024. godine, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos

On je iznenadio klub prošlog juna kada je rekao da neće iskoristiti opciju nastavka saradnje. Pošto mu je ugovor ulazio u poslednju godinu, Pari Sen Žermen je želeo da ga proda kako se ne bi dogodilo da ga besplatno pusti, kao slobodnog igrača.

Mbape je prošlog leta izostavljen sa predsezonske turneje po Japanu i Južnoj Koreji i morao je da trenira sa igračima koji su u drugom planu. Klub je pokušao da ga proda, ali je Mbape odbio ponudu Al Hilala od 300 miliona evra.

Propustio je zbog toga prvu utakmicu prošle sezone, ali mu je ipak dozvoljeno da se vrati u ekipu i završi sezonu i tako se oprosti od pariskog kluba.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle Srbija – Španija u Ligi nacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar