Foto: Anna Meyer / TASS / Profimedia

Presudna je bila inteligencija.

Nemanji Matiću i dalje godine ne mogu ništa pa i sa punih 36. ima značajnu ulogu u Francuskom Renu.

On je u intervjuu za „YU sport“ govorio je fudbalu nekad i sad, te istakao kako mu se čini da njegova generacija nije „trčala u teretanu“.

PROČITAJTE JOŠ

„Deki Stanković, Nemanja Vidić, Bane Ivanović – oni su bili ratnici. Nisu oni imali ne znam kakve individualne trenere. Ja dođem tamo u Čelsi, bio sam među najmlađima, pa su imali program za mene u teretani. Bane Ivanović je bio najjači igrač Premijer lige, a nikad nije bio u teretani, jednom je ušao da vidim gde sam ja i kao provirio da kaže ‘čekam te gore“, rekao je Matić.

Nekadašnji as Plavaca kaže za Ivanovića da nije upražnjavao takvu vrstu treninga, a sličnog je mišljenja i kada su u pitanju druga dvojica pomenutih.

„Bane nije radio jednu vežbu, a niko mu ništa nije mogao. Ne verujem da su Vidić i Stanković isto išli u teretanu. Više je to mentalitet, da na vreme uđeš u duel, da se ne štediš, to je ono gde bi moglo da napreduju“, rekao je Matić.

Foto: AP Photo/Jeremias Gonzalez

On je izneo i svoje viđenje zašto je to bilo tako.

„Duel nije snaga, nego znanje. To je kao u boksu, to je takođe taktička igra, pričam sa njima i slažu se sa tim. Nije ko je jači, nego ko je pametniji. Slabo sam radio teretanu, sad kad radimo ja se žalim i izbace me, da ih čekam na terenu“.

BONUS VIDEO Golčina Itihada iz slobodnjaka