Malo Orašje - Godišnji pomen za žrtve masovnog ubistva koje se dogodilo 4. maja 2023 Foto:M.M./ATAImages

U subotu će u Malom Orašju biti obeležena godišnjica masakra u Malom Orašju u kojem je stradalo petoro ljudi dok je zajedno sa stradalima u Duboni ubijeno devet osoba.

Tg dana sa početkom u 12 časova na terenu Ravni Gaj u Malom Orašju biće održan humanitarni, memorijalni turnir sa ciljem prikupljanja pomoći za nastavak oporavka povređenih u prošlogodišnjem masakru. Pre toga će biti održana prigodna ceremonija u znak negovanja kulture sećanja na nastradale sa početkom u 10.45h na istom terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Dva najveća fudbalska kluba u Srbiji, Crvena zvezda i Partizan učestovaće u obeležavanju godišnjice tragičnog događaja tako što će omladinske selekcije odigrati prijateljsku utakmicu u okviru ovog humanitarnog turnira, dok će delegacije koje čini članovi rukovodstva i igrači prvog tima prethodno prisustvovati ceremoniji, čime će večiti rivali pokazati da su solidarnost i ljudskost najvažnije vrednosti koje neguju.

Podsetimo, 4. maja 2023. godine, živote su izgubili Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanović (18), Nikola Milić (15), Lazar Milovanović (20), Nemanja Stevanović (21), dok je Petar Mitrović (20) preminuo 50 dana kasnije od posledica zadobijenih povreda. Ovaj strašan čin nasilja koji je počinio Uroš Blažić ostavio je dubok trag tuge i bola u Malom Orašju.

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Zoran Filipović epizoda 1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar