Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srpski golman Marko Dmitrović odlučio je da ne igra više za reprezentaciju Srbije.

To je na konferenciji pred okupljanje reprezentacije Srbije otkrio selektor Dragan Stojković Piksi.

PROČITAJTE JOŠ:

Piksi kaže da je Dmitrović odlučio tako zbog toga što namerava da se bori za mesto na golu Sevilje i jer smatra da „orlovi“ imaju dovoljno mladih golmana koji mogu da konkurišu za „jedinicu“ među stativama Srbije.

„Moram da napomenem, da što se tiče Marka Dmitrovića, on nas je pre nekoliko dana obavestio da neće više da igra za reprezentaciju, da hoće da se posveti klupskim obavezama. Posle evo dve godine tačno, naše saradnje, želim da mu se zahvalim na svemu što je uradio za reprezentaciju, da mu poželim mnogo uspeha u daljoj karijeri. To je njegova odluka, opet želi da se posveti klupskim obavezama, pretpostavljam da se bori da bude broj jedan na golu Sevilje i po njegovim rečima smatra da imamo dovoljan broj mladih golmana kojima treba pružiti šansu i to je to. Nema tu nikakvih, da kažem, kako da vam objasnim… da se pravi nešto što nema veze sa istinom. Hvala mu na dve godine zajedničkog rada i idemo dalje“, objasnio je Piksi.

Srbija se okuplja zbog dve kvalifikacione utakmice u borbi za Evropsko prvenstvo, najpre 24. marta protiv Litvanije, a onda i tri dana kasnije protiv Crne Gore.

Naš nacionalni tim prvi od ta dva meča igra u Beogradu, a drugi u Podgorici. Piksi kaže da su vrata svim igračima otvorena i da svi koji imaju srpski pasoš mogu da budu deo tima.

Istakao je i da nema potrebe za bilo kakvim spekulacijama i kada je reč o drugim igračima poput Stefana Mitrovića ili Vladimira Lučića.

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare