Foto: EPA-EFE/Andrew Yates

Neviđena borba u završnici.

Odigrana je dramatična završnica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i slegli su se utisci posle žreba za grupe, pa se vraćamo klupskom fudbalu gde nas čeka uzbudljiva završnica najjače lige na svetu.

Mančester siti i Liverpul su već nekoliko godina daleko ispred konkurencije u Premijer ligi, a ove sezone su odlučili da nam prirede uzbudljivu borbu za šampionski pehar.

PROČITAJTE JOŠ

Da bitka bude spektakularnija u opticaju su i FA Kup i Liga šampiona i dva zagarantovana direktna obračuna.

Dodatan začin predstavlja i veliko rivalstvo Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole koje datira još iz perioda Bundeslige kada su predvodili Borusiju Dortmund i Bajern Minhen.

Do sada imaju 21 duel njih dvojica, skor je po devet pobeda i tri nerešena rezultata, ali je osam od devet pobeda Klop ostvario kao menadžer Liverpula i po tome je streptomicin za Gvardiolin Siti.

Siti je prošle godine relativno lako povratio titulu koju je Liverpul osvojio sezonu ranije, a u jednom trenutku je delovalo da bi ishod i ove sezone mogao da bude sličan.

Međutim, Liverpul je ušao u seriju pobeda, dok je ekipa Mančestera dva puta zatrokirala i tako smo dobili borbu titana koje deli samo jedan bod u prvenstvenoj trci.

Direktni okršaji rešavaju dva trofeja

Posle reprezentativne pauze, i Klopova i Gvardiolina četa imaju po jedan meč pre nego što dođe do direktnog okršaja koji bi mogao da bude prekretnica u borbi za titulu.

Liverpul će na svom terenu igrati protiv Votforda, koji je posle serije očajnih rezultata uspeo da pobedi Sautempton pred internacionalnu pauzu.

Gvardiola će sa svojom ekipom ići na gostovanje Barnliju koji je četiri meča bez trijumfa.

Obe ekipe se nalaze u zoni ispadanja i očekuju se sigurne pobede glavnih konkurenata za titulu.

Utakmice Premijer lige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Ukoliko ne bude iznenađenja, nedelja 10. aprili biće veliki praznik fudbala u Engleskoj.

Na „Etihadu“ će biti odigran jedan od najvećih derbija ove sezone u svetu. Iako nema tradiciju kao neki drugi mečevi, imena trenera na klupi i igrača na terenu i značaj koji meč nosi dovoljni su da zapali čitavu planetu.

U prvom delu sezone gledali smo strašan meč koji je završen rezultatom 2:2, pogotovo u drugom poluvremenu.

Poveo je Liverpul preko Manea u 59. minutu, da bi Foden izjednačio deset minuta kasnije. Salah je u 76. ponovo doneo prednost Liverpulu, da bi De Brujne pet minuta kasnije doneo konačnih 2:2.

Susret će biti još kompleksniji jer će pre velikog dvoboja i Liverpul i Mančester siti imati izazove u Ligi šampiona.

Siti će na svom terenu imati okršaj sa Atletikom iz Madrida, dok Liverpul čeka put u Lisabon na megdan Benfiki.

Posle derbija dva kluba u Premijer ligi, slede revanši u Ligi šampiona, a onda ponovo susret za vikend.

Opet će ekipa Pepa Gvardiole dočekati Klopovu crvenu mašineriju u polufinalu FA kupa 16. aprila.

Dva blokbastera, u sedam dana ispresecan četvrtfinalima Lige šampiona, biće izazov sa kojim se dve ekipe dugo nisu srele.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

U tom trenutku, jedan tim će sigurno ostati bez šanse za osvajanje FA kupa, a ukoliko opravdaju ulogu favorita u mečevima četvrtfinala Lige šampiona, značajno rastu šanse da ih gledamo u borbi za trofej prvaka Evrope u velikom finalu kada je moguć susret dva giganta.

Što se tiče rasporeda do kraja sezone u Premijer ligi, Liverpul od izazova ima i derbi sa Junajtedom, gradski derbi sa Evertonom dok Siti najteži meč ima na gostovanju protiv Vest Hema dva kola do kraja.

Bilo kako bilo, očekuje nas velika trka dva rivala do kraja u borbi za raspodelu tri trofeja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi u Kataru na žrebu za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar