Lukas Paketa/Foto/EPA-EFE/Martin Alipaz

Novi veliki transfer na pomolu

Fudbalski klub Mančester siti poslao je Vest Hemu prvu ponudu od 75 miliona evra za brazilskog reprezentativca Lukasa Paketu, preneli su britanski mediji.

Međutim, prva ponuda je odbijena, a Siti je, ako je verovati insajderima, povećao cenu na 101 milion. Ni to nije bilo dovoljno, pa je Vest Hem zatražio 110 miliona i sada se čeka dalji razvoj situacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Paketa (25) ima ugovor sa Vest Hemom do 30. juna 2027. godine. Čelnici londonskog kluba su nedavno prodali Arsenalu Deklana Rajsa za 120 miliona evra i sada imaju priliku da ponove zarade veliki novac.

Britanski mediji tvrde da rukovodstvo „čekićara“ ne želi da se odrekne brazilskog fudbalera osim u slučaju da dobije „astronomsku ponudu“.

Paketa je prošle godine stigao u Vest Hem iz Liona za oko 50 miliona funti. On je prošle sezone za londonski klub odigrao 41 meč i postigao je tek pet golova. Za reprezentaciju Brazila nastupio je na 42 utakmice i devet puta se upisao u listu strelaca.

Sa Vest Hemom je osvojio Ligu konferencija, a Pep Gvardiola očigledno u njemu vidi igrača koji bi se uklopio u sistem igre Sitija.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala