Foto: EPA/JORGE ZAPATA

Lučiano Spaleti, selektor fudbalska reprezentacije Italije, preuzeo je odgovornost nakon eliminacije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Italija je sa 2:0 poražena od Švajcarske, a ni u grupnoj fazi nije ostavila posebno dobar utisak, jer je remizirala sa Hrvatskom, jedva pobedila Albaniju, te je izgubila od Španije.

„Taj gol na početku drugog poluvremena nam je odsekao noge. Razliku je pravio tempo, koji je u prvom poluvremenu, bili smo previše inferiorni u odnosu na njih. A čak i kod pojedinih igrača bilo je malo drugačiji tempo, a tempo i svežina uvek važni. Ne možemo više od ovoga, nismo stigli na ovo Evropsko prvenstvo u izuzetnom stanju i nije lako raditi sve na ovoj temperaturi“, rekao je Spaleti.

PROČITAJTE JOŠ:

Onda je imao i izjavu kojom je podsetio na Dragana Stojkovića Piksija, selektora Srbije, koji se takođe suočio sa mnogobrojnim krtiikama nakon eliminacije u grupnoj fazi Evra.

„Što se tiče odgovornosti, to uvek leži na treneru, ja sam birao. Gabrijele Gravina (predsednik Saveza)? Oduvek se prema meni ponašao kao ozbiljan profesionalac i videćemo šta ima da kaže. Sigurno moram nešto da promenim, ali ne mislim da je to tako skandalozan rezultat kao što će sada ispasti. Preuzimam odgovornost za izbore, ali kada mi kažu da smo protiv Hrvatske odigrali skandalozan meč, da smo protiv Španije bili ispod nivoa…. Prebrodili smo tešku grupu, po meni zasluženo, ali nismo videli tim koji ima bazu na kojoj možemo da se gradimo“, objasnio je Spaleti.

Italija nije odbranila evropsku titulu osvojenu 2021. godine, kada je u finalu pobedila Englesku nakon penala.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare