Lučano Spaleti, Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Italijanski stručnjak Lučano Spaleti novi je selektor fudbalske reprezentacije Italije, objavio je Fudbalski savez te zemlje (FIGC).

Spaleti je prošle godine sa Napolijem osvojio titulu prvaka Italije, a na klupi nacionalnog tima će zameniti Roberta Mančinija koji je nedavno podneo ostavku.

PROČITAJTE JOŠ:

Mančini bi trebalo da preuzme drugu ulogu, bitniju u Savezu, dok će Spaletija čekati veliki izazov da pravno izađe na kraj sa tužbom koja ga verovatno čeka od Napolija.

Klub iz Napulja traži oko 2,6 miliona evra na ime obeštećenja pošto je pustio Spaletija na kraju sezone, ali uz uslov da dobije tri miliona evra i sa svakim mesecom koji prođe, ta suma se umanjuje za 250 hiljada evropskih novčanica.

Mančini, koji je sa Italijom osvojio Evropsko prvenstvo 2021, naveo je da je odlazak iz reprezentacije njegova „lična odluka“. I sa njim na klupi Italija je posle tog Evropskog prvenstva drastično stagnirala, pa nije prošla na drugo uzastopno Svetsko prvenstvo koje se lani igralo u Kataru.

Kada je reč o Spaletiju, njegov izbor je prokomentarisao Gabrijele Gravina, predsednik italijanskog fudbalskog saveza.

„Njegova stručnost biće fundamentalna za izazove koji nas očekuju u narednim mesecima. Veoma sam srećan što je prihvatio da bude selektor“, izjavio je Gravina.

Spaleti će dužnost selektora preuzeti prvog septembra, pred duele protiv Severne Makedonije i Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Nestvarni Mesi majstorijom sa 25 metara vodio Majami do velikog finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar