Foto: Printscreen Twitter / Paul Brown

U danu kada se fudbaleri Srbije sastaju sa Engleskom na terenu Feltins arene u Gelzenkirhenu, navijači dve reprezentacije sastali su se u lokalnim kafićima i ulicama.

Foto: Promo

Oseti pobedu.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

A kada su se u sve umešali i Albanci, došlo je do opšte tuče u gradu gde se „orlovi“ sastaju sa „tri lava“. Englezi su putem svojih medija kasnije krenuli da se ograđuju i tvrde da se nije čuo engleski jezik na poprištu sukoba.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu su se na internetu pojavili i brojni snimci nereda, posle kojih je ostalo mnogo srče, razbijenih stolova i stolica, uz mnogo nemačkih policajaca koji obezbeđuju prostor.

Poznato je da ima uhapšenih, poznato je i da ima povređenih, ali se tačan broj za sada ne zna.

„Sada je ovde situacija malo napetija nego što smo očekivali ili mogli da očekujemo zato što smo u nekom trenutku dobili informaciju da je jedna grupa naših navijača napadnuta u bašti restorana udaljenog 40 minuta od fan zone i to je malo potpalilo atmosferu, ali na kraju je došlo i do jednog incidenta ovde u samom prostoru gde su se okupili naši navijači danas. Jedna grupa je tražila mikrofon da bi malo vodila navijanje i naravno da organizatori i policija to nisu dozvolili. Onda se jedan od navijača popeo na binu sa albanskom zastavom. Šta je hteo da postigne time, nije nam baš najjasnije, ali je ka bini svašta poletelo. Čaše, flaše, delovalo je da bi moglo da dođe i do većeg incidenta. Međutim, on je sišao sa bine, upalio baklju i tu zastavu. Krenule su opet posle toga da lete ka njemu čaše i flaše, on se udaljio od bine. O čemu se tačno radi, saznaćemo nešto kasnije – da li je bila u pitanju provokacija ili je neko hteo da pokaže koliko je veliki Srbin“, objasnio je sa lica mesta Žikica Babović, urednik sportske rubrike Nova.rs i naš izveštač sa Evra.

Pred utakmicu Srbije i Engleske je naznačeno da je reč o utakmici visokog rizika, jer se očekivalo da će više desetina hiljada Engleza doći u Gelzenkirhen, dok su iz nemačke policije rekli da će iz Srbije doći najmanje 500 huligana.

Dan su obeležile i navijačke „akcije“ gde su pristalice Srbije oduzimale obeležja Englezima i Albancima, čiji se tim u petak sastao sa Italijom na Evru.

BONUS VIDEO: Ceo trg peva pesmu Aleksandru Mitroviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar