Aleksandar Stanojević Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević kaže da je njegov tim maksimalno bio skoncentrisan na meč sa Crvenom zvezdom nedelju dana unazad.

Partizan i Zvezda se sastaju u ponedeljak od 19 časova u Humskoj u meču devetog kola Superlige, odnosno 174. večitom derbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Fokusirani smo maksimalno u poslednjih nedelju dana. Probali smo neke varijante pa ćemo odlučiti ko će igrati. Generalno, sve ove probleme koje smo imali, mislim da su igrači fokusirani i da dobro i spremno ulazimo u utakmicu“, rekao je trener Partizana na konferenciji.

Golman Aleksandar Jovanović je takođe zadovoljan onim što je video na treninzima uoči derbija.

„Raduje me ono što sam video u poslednjih sedam, osam dana na treningu da ćemo sutra pružiti partiju dostojnu dresa Partizana. Svesni smo da smo imali loš period iza sebe. Daćemo sve od sebe da budemo što bolji na terenu“, rekao je Jovanović.

Stanojević kaže da je najvažnije da i posle loših rezultata uspeo da održi koncentraciju ekipi, odnosno da se i on i igrači ponašaju kao da se ništa nije desilo. Smatra da je ovo nepovoljan trenutak za derbi zbog pređašnjih rezultata dva najveća rivala.

„Derbi, nikad ne znate, uvek mislite da je ovakva ili onakva situacija. Biću maksimalno koncetrisan, uputiću igrače u sve situacije koje mogu da ih sačekaju na derbiju, to je moj posao. U ovom trenutku im ne treba dodatna motivacija, važno je da dobiju jasne zahteve u fazi odbrane i napada. Pristupam kao i do sada. Dosta sam već prošao“, priča Stanojević, pre nego što se prebacio na priču o mogućim iznenađenjima.

„Mislim da toga nema, ovde svi i sve znaju, samo je stvar pojedinačnih opredeljenja. Kalulu u špicu? Videćemo, imamo dve varijante, možda budu i dva špica. Treba da razmišljamo i u drugom poluvremenu, da imamo plan za jednu, drugu situaciju. U odnosu na sve to, odlučićemo“, tvrdi šef struke Partizana.

Aleksandar Stanojević Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Ističe da Partizan prvo svoje neke interne stvari mora da sredi i ne želi da se bavi Zvezdinom igrom, ali je gledao njen meč sa Benfikom u Ligi šampiona (1:2 u Beogradu).

“ Pratio sam meč Zvezde i Benfike, odgledao sam više puta. I sve ostale utakmice. Drugačije su slabosti u Ligi šampiona, drugačije u domaćem prvenstvu. Znamo mane, spremili smo se, ali Liga šampiona je drugi nivo da bismo na osnovu toga mogli da sudimo“, kaže Stanojević.

Ističe da je lakše Partizanu da igra na domaćem terenu, na kom već dugo nije izgubio od večitog rivala.

„Sigurno da nam je lakše da igramo na odmaćem terenu nego na strani. Još kad bi naši navijači bili na utakmici, značilo bi nam. Bez obzira na sve, domaći teren je domaći teren. Osećate se komfornije“.

Objasnio je da je problem što Partizan nije dobio tog gol igrača, koji bi mogao da rešava svaku situaciju.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Sigurno da nam je to veliki problem. Svaki trener bazira igru na napadaču. U odnosu na napadača pravite tim. Mi imamo napadače, ali ja sam insistirao na određenom profilu. Sada da kažem. Da se ponavljam, ne ide. Sve je isto. Mi sada imamo tim koji imamo i u odnosu na to pravimo taktiku. Videćemo na koji ćemo način igrati“, navodi Stanojević.

Derbi po njegovom mišljenju nije izugbio smisao jer je Zvezda uložila mnogo više novca u pojačanja za Ligu šampiona.

„Ja ne znam za cifre, niti sam razmišljao na tu temu. Zvezda pravi tim za Ligu šampiona, to je njihova stvar i njihova mogućnost. Derbi je jedna posebna utakmica. I ranije se dešavalo da neko uloži više, neko manje. Nama je bitno da kada uložimo, napravimo strategiju. Novac znači, pomaže, ali ako napraviš pravu strategiju, pravu priču, možeš da budeš konkurentan“, podseća trener Partizana.

Na pitanje da li je remi pozititvan rezultat kada se sve uzme u obzir, ima kategoričan stav.

„Kako možete kao neko ko vodi Partizan na svom stadionu, da kažete da je remi… za sebe kažem. Naravno da nije pozitivan rezultat i nikad Partizan ne može da bude zadovoljan, bez obzira na to u kakvoj situaciji ili trenutku je, dobrom ili lošem. Pozitivan rezultat za Partizan je uvek samo pobeda, tu nema dileme“, jasan je Stanojević.

Aleksandar Stanojević na meču Partizana i Napretka
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pričao je i o izboru sudije Novaka Simovića, ali je ispalio „otrovnu strelicu“ prema Pavlu Iliću za kog je rekao da će opet on biti delegiran da sudi derbi.

„Šta da kažem. Imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Znate šta… Kada imate ovakve situacije, nadam se da nije potrebno da pričamo o sudijama. Kada je ranije u derbijima on sudio, bili su dobri. Sećam se derbija koji su bili strašni, pribojavao sam se da ne bude isti sudija, pošto već dugo nije sudio derbi“, kazao je Stanojević, pa dobio pitanje da li misli na Pavla Ilića.

„Da mislim na njega… da ne pričam o imenima. Zabrinuo sam se. Možda će on suditi. Ovo je sudija iz Lovćenca. Imao sam negativna iskustva, ali i pozitivna. Mislim da nema razloga da ne sudi dobro u ovoj situaciji. Mislim da nikome nije u korist. Pogotovo, što trenutno nismo konkurentni. Očekujem jedno dobro suđenje“, zaključio je Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO: Sergej Milinković Savić postiže gol protiv Al Rajana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar