Kilijan Mbape
Kilijan Mbape; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Biće ovo dugo i toplo leto...

Fudbalski klub Liverpul spreman je da ponudi Pari Sen Žermenu 250 miliona evra plus još 50 miliona evra kroz bonuse za Kilijana Mbapea, tvrdi agent Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Marko Kirdemir, prenosi španski sportski list „Marka“.

Mbape ima ugovor sa šampionom Francuske do juna naredne godine, a nedavno je saopštio da ne želi da produži saradnju sa klubom iz Pariza.

„Liverpul želi da plati 250 miliona evra i bonuse za Mbapea. Ušao je u borbu sa Realom za napadača Pari Sen Žermena. Odluka i izbor su na Mbapeu“, tvrdi Kirdemir.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuski napadač je pre šest godina stigao u PSŽ iz Monaka u transferu vrednom 180 miliona evra. Vlasnici šampiona Francuske su navodno pre nekoliko dana postavili ultimatum Mbapeu da do kraja jula produži ugovor sa PSŽ-om ili da u letnjem prelaznom roku uz obeštećenje napusti klub iz Pariza.

Mbape je već odavno u kontaktu sa čelnicima Reala. Predsednik madridskog kluba Florentino Perez je navodno ponudio PSŽ-u obeštećenje od 250 miliona evra sa bonusima za Mbapea, ali od transfera i dalje nema ništa.

Takođe, Liverpul je zainteresovan za urugvajskog reprezentativca Federika Valverdea, prenosi španski Nacional.

Ponuda za njega iznosila bi oko 90 miliona evra, ali Valverde ne želi da ode iz Reala s kojim ima ugovor do juna 2027. godine.

Real je angažovao engleskog reprezentativca Džuda Belingema iz Borusije Dortmund, a madridski klub planira još nekoliko pojačanja do kraja prelaznom roka, stoga je pitanje koliko će Valverde imati prostora u narednim sezonama.

Valverde (24) je u Real stigao 2016. godine iz Penjarola, a za prvi tim madridskog kluba odigrao je 204 meča i postigao je 18 golova.

BONUS VIDEO Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi