EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Fudbaleri Liverpula eliminisani su u četvrtfinalu Lige Evrope uprkos tome što su kao gosti pobedili Atalantu u revanšu sa 1:0.

Atalanta je na Enfild Roudu sa 3:0 obezbedila prolaz dalje, pa je jalov posao i Pirova pobeda bila ova Liverpulova pred italijanskim navijačima u Bergamu. „Redsi“ su dobro krenuli i već u sedmom minutu je Mohamed Salah doveo svoj tim u vođstvo 1:0 sa bele tačke.

PROČITAJTE JOŠ:

Mateo Ruđeri je skrivio penal tako što je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i mada se znalo da će zadatak engleskog kluba biti težak, u tom trenutku je delovao manje nemoguće.

Fransoa Letisije je posle pregledanja VAR snimka potvrdio svoju odluku, Salah je tresao mrežu i sa 1:0 je moglo da se živi u taboru Liverpula.

Gosti su u Bergamu konstantno držali loptu koju je Atalanta prepustila, ali nije bila bez svojih šansi.

Luis Dijaz je u 13. minutu promašio u situaciji kada mu je golman odbranio odličnu šansu, Salah je na pragu 40. minuta ponovo bio u prilici, a koji minut kasnije je Atalanti sviran ofsajd kod gola.

FotO: EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Kasnije je šansu propustio i Đanluka Skamaka, što nije uticalo na krajnji ishod meča u kom je Liverpul izgubio mogućnost da se bori za trofej Lige Evrope.

Tu istu mogućnost je zadržao tim Bajer Leverkuzena koji je revanšu uspeo da ostane neporažen u sezoni.

Šampion Bundeslige je pokazao da je neuništiv ove godine i da ne želi da izgubi nijedan meč, pošto je prvi sa Vest Hemom dobio sa 2:0, a u revanšu se izvukao u 89. minutu.

Vest Hem je poveo u 13. minutu golom Mihaila Antonija, dok je tim Ćabi Alonsa poravnao rezultat pred kraj utakmice golom rezerviste Žeremija Frimponga. Atalanta u polufinalu igra sa pobednikom okršaja Benfike i Marseja, a Bajer sa Romom koja je eliminisala Milan.

BONUS VIDEO: Najbrži golovi u istoriji Bundeslige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar