Foto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Fudbaleri Barselone razbili su Bajern iz Minhena sa 4:1 u utakmici 3. kola prve faze Lige šampiona uz tri gola apsolutnog heroja, Brazilca Rafinje.

Utakmica je započela idealno po Barselonu – već u 1. minutu Rafinja je iskoristio idealan pas Fermina Lopeza u prostor i zatresao mrežu Bajerna.

PROČITAJTE JOŠ...

No, to je samo razljutilo Bavarce, koji su zaigrali fantastično i ređali šansu za šansom, pa je tako Hari Kejn promašio zicer u 9. minutu, zatim je uspeo da postigne gol koji je poništen zbog ofsajda od par milimetara, ali je u 18. minutu na centaršut Serža Gnabrija maestralno loptu prosledio u mrežu za 1:1.

I činilo se da je pitanje trenutka kada će se Barselonina igra u potpunosti raspasti – ali je u 36. minutu Robert Levandovski iskoristio novu asistenciju Lopeza posle očajne reakcije odbrane Barselone i pogodio za 2:1.

To je „preseklo“ Bavarce, a dotukao ih je Rafinja svojim drugim golom u poslednjim momentima prvog poluvremena, kada je dobio odličan pas i ponovo pobegao odbrani rivala, te dobrim udarcem prevario Manuela Nojera.

Gde je stao u prvom poluvremenu nastavio je u 11. minutu drugog, pošto je posle 56 minuta na semaforu stajalo 4:1 zahvaljujući teledirigovanom pasu Lamina Jamala i novoj realizaciji Rafinje.

Barselona je tako stigla do velike pobede, dok Bajern posle tri meča ima samo tri boda, uz jednu pobedu i dva poraza.

Liga šampiona, 3. kolo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar