Foto: Profimedia

Proslavljeni sudanski košarkaš Manute Bol ostavio je dubok trag u NBA ligi iako nije imao spektakularne brojke. Njegova visina od 231 centimetar i mršav izgled privukli su pažnju, pa je Sudanac postao velika zvezda. Sada je otkriveno da je stalno pijan dolazio na utakmice u sklopu plana da se ugoji.

Manute Bol je drugi najviši košarkaš u istoriji NBA lige. Sudanac je sa 231 santimetar u vrhu sa Rumunom Gergeom Murešanom, ali ga je od svih izdvojila težina koja je jedva prešla 90 kilograma.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog ovoga su ljudi oko njega činili sve da ga udebljaju. Jedna od metoda bilo je stalno ispijanje piva, a to je otkrio njegov bivši saigrač iz Filadelfija Džejson Vilijams.

„Manute Bola su stalno terali da pije. Pio je pivo po ceo dan da bi dobio na težini. Čovek nikada nije bio trezan na utakmici“, rekao je Vilijams i nastavio:

„On se poslednji obukao u svlačionici. Izašao bi pod tuš. Obuo bi čarape i onda potpuno gol šetao pijući pivo“, istakao je ovaj bivši košarkaš.

Bol, međutim, nije mogao da dobije na težini. Njegova težina je ostala manje-više ista sve do 2010. godine, kada je preminuo u 48. godini od posledica Stiven-Džonsonovog sindroma kada mu je otkazao bubreg

Bol je profesionalnu karijeru završio sa više blokada (3,3) nego poena po utakmici (2,6) i dva puta je proglašen za najboljeg defanzivca lige.

Sudanac je u svojoj NBA karijeri igrao za Vašington Buletse, Golden Stejt Voriorse, Filadelfiju 76erse i Majami Hit. Najbolje dane imao je u Voriorsima, gde je postizao skoro četiri poena po utakmici uz 5,8 skokova i 4,3 blokade.

Bol je iza sebe ostavio šestoro dece, među kojima je i aktuelni NBA košarkaš Bol Bol, koji igra za Feniks Sanse.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar