Foto: Mikhail Kireev / Sputnik / Profimedia

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, održao je konferenciju za medije posle 174. večitog derbija, u kojem je njegov tim pobedio Partizan sa 0:4.

Zvezda je dominirala čitavim tokom meča, a Milojević je upitan da li je ovo najveća razlika u kvalitetu dva tima.

„Da li je velika razlika ili nije – dobro smo odigrali utakmicu. Imali smo plan, za koji nismo imali puno vremena da se pripremimo, ali su igrači odradili ono što smo tražili od njih. Cilj nam je bio da kontrolišemo utakmicu, da dominiramo u posedu, da tražimo slabe tačke Partizana. Kada povedete u derbiju, protivnička ekipa mora da se otvori, bude pod pritiskom. Drugi gol je došao u pravo vreme i onda smo u drugom poluvremenu rutinski priveli meč kraju. Zaslužena pobeda. Da li je velika razlika, ne bih ulazio u to. Posle fizičkog i psihičkog pražnjenja, nije lako igrati ovde igrati i pobediti. Pohvalio bih ponašanje igrača Partizana, život teče dalje, sutra je novi dan“, rekao je Milojević na konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Odlično se na terenu pokazao Andrija Maksimović (17), a rezervista Jegor Prucev je takođe imao asistenciju u drugom poluvremenu.

„Plejadu naših igrača ste mogli da vidite na pripremama. To je naša filozofija. Dobro je po nas što naši mladi igrači igraju omladinsku Ligu šampiona. Imamo dosta mladih igrača koji treniraju sa nama. Mali ‘Mesi’ (Maksimović) je izrazito talentovano dete. To sam i rekao na sastanku. On nije dobio šansu jer ima 17 godina, već svojim zaslugama, radom i ponašanjem u reprezentaciji, kao i u Grafičaru. Stalno sam u komunikaciji sa njima. Ovo je nagrada i za druge igrače da znaju, nikada ne znaš kada ćeš dobiti šansu. Videli ste i Pruceva, treba ga pohvaliti, izuzetno dete i igrač. Naglasio bih i ulogu starijih igrača, koliko ih vole i koliko od njih uče. To je pravi put i čestitke ‘Mesiju’ na njegovoj igri, ali prevashodno svim igračima od kapitena Spajića i ostalih koji su mu pomogli da se tako razvija. Samo tako treba da nastavi“, istakao je trener Crvene zvezde.

Milojević se ne opušta, i dalje misli da je Partizan najveći rival njegovog kluba.

„Partizan je i dalje naš najveći rival za titulu, ne govorim to ironično. Rekao sam i pre ove utakmice. Oni su veliki klub, naći će svoj put. Ovo je ništa više od tri boda. Derbi utakmice donose prestiž. Nismo pobedili ovde od 2016. godine. Sve je išlo na našu vodenicu. Ima mnogo da se igra, tek je septembar. Ima mnogo dobrih ekipa ove godine, u vrhu su Mladost, OFK Beograd, Radnički, TSC će da se vrati, Čukarički… Mnogo je kvalitetije prvenstvo i jače nego što je bilo prošle godine“.

PROČITAJTE JOŠ:

Prokomentarisao je i nemile scene u svlačionici Partizana, gde je povređen trener Aleksandar Stanojević posle napada huligana.

„Saletu želim sve najbolje, nisu to lepe stvari za fudbal. Ovo je sport, ne treba dizati na nivo rata. Ovo je fudbal, igramo, tako se desilo, sportski je da jedni drugima čestitamo. Takve stvari su baš ružne i ne treba da se dešavaju.“

Nije „poleteo“ nakon ubedljive pobede nad najvećim rivalom.

„Partizan je pre ovoga igrao i sa Dinamom iz Kijeva, Luganom i Gentom. Mi sve znamo ovde unapred, ko će koliko bodova da osvoji… Mi igramo Ligu šampiona, to je veliki benefit. Da li ste svesni protiv kakvih ekipa igramo? Mi igramo protiv Benfike, dešavaju se ta dva gola i onda kao da pobeđujemo Benfiku svaki put. Znate li ko je Benfika, Inter, ko je Milan, Štutgart… Kada dođe Barselona, onda ćemo da je pobedimo – zašto je to tako. Rade Krunić je došao i rekao sam da će on i Silas iz utakmice u utakmicu da se uigravaju. Ovo je bila zahtevna utakmica. Partizan ima dobre igrače i trenera. Partizan je protiv Lugana nesrećno izgubio u produžecima. Nemojte da li Rade Krunić može ovako u Ligi šampiona. Došao je, pomoći će sigurno, imam strpljenja. Ja sam niko i ništa, vojnik Crvene zvezde. Trudim se da joj vratim, ponikao sam ovde. Mali sam, možda i najmanji šraf u svemu ovome. Pobeda u derbiju, idemo dalje i ništa više o tome“.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno je pohvalio Pitera Olajinku.

„Kad se Mimović povredio, Rodić još nije u fitu, čekamo ga. Imali smo problem. Meni je Piter jedan igrač, celom mom stručnom štabu i svima u klubu, jedan igrač koga sam pitao i koji je rekao da će dati svoj maksimum gde god da ga stavim. Sa druge strane je odigrao maksimalno, kao što mislim da je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Benfike, pogotovo u drugom poluvremenu. Imao je prodora po levoj strani, a onda je ispalo… Ja ne znam kako ljudi gledaju fudbal. Zadovoljan sam, pogotovo jer je odigrao fenomenalno, imao sam najviše poverenja u njega, odigrao je sjajnu utakmicu“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar