Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su Volfsburg sa 3:2 na otvaranju sezone u Bundesligi.

Dobro su igrači Bajerna ušli u meč, nakon što je Saša Boe probio u 19. minutu i majstorski usposlio Džamala Musijalu na semaforu je stajalo 1:0, ali posle toga usledio je strmoglav pad Bavaraca.

PROČITAJTE JOŠ...

Boe je u uvodnim trenucima drugog dela napravio bepostreban faul nad Tijagom Tomasom u svom kaznenom prostoru, pa je Volfsburg stigao do 1:1 pogotkom Lovra Mejera sa penala,

Usledio je novi kiks odbrane Bajerna, Kim je očajno reagovao pri pokušaju povratnog pasa, Patrik Vimer to iskoristio i uposlio Mejera koji je zicer iskoristio i pogodio za 2:1.

Moglo je da bude još gore da je katastrofalan poprečni pas Daja Upamekana Kevin Berens uspeo da pretvori u 3:1. Ovako, u situaciji „jedan na jedan“ sa Manuelom Nojerom šutirao je pored gola.

To kao da je razbudilo Bavarce, pre svega Serža Gnabrija, koji je zablistao na samom kraju.

Prvo je u 65. minutu Tomas Miler uspeo da natera odbranu Volfsburga da, samo par trenutaka pošto je ušao u igru, zatrese svoju mrežu, da bi potom u 82. minutu Hari Kejn loptu prosledio do Gnabrija koji je pogodio za 3:2.

Na kraju, 3:2 za Bajern i vredna pobeda, ali i ozbilno upozorenje – sa ovakvom igrom Bavarci teško da će biti ozbiljan konkurent Bajeru iz Leverkuzena u borbi za titulu.

NIje lak zadatak pred Vensanom Kompanijem… A pitanje je da li nekadašnji kapiten Mančester sitija ima dovoljno trenerskog umeća da taj zadatak ispuni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar