Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Fudbalere Crvene zvezde će, posle reprezentativne pauze, u okviru 9. kola Superlige Srbije odmeriti snage sa ekipom Napretka iz Kruševca.

Ovaj duel biće ujedno i „generalna proba“ pred prvi meč u Ligi šampiona protiv Benfike, ali i šansa da navijači na stadionu „Rajko Mitić“ na delu vide potencijalno i sva tri pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ...

A koga bi Milojević mogao da pošalje na teren protiv „čarapana“?

Na gol bi konačno trebalo da se vrati Omri Glazer, koji je propustio najveći deo priprema, dosad nije odigrani ni minut, ali bi trebalo da bude glavni „osigurač“ za trenera Zvezde u poslednjoj liniji.

Bedem pred Glazerom bi trebalo da čine kapiten Uroš Spajić i mladi Stefan Leković, s obzirom na to da su i Naser Điga (Burkina Faso) i Vanja Drkušić (Slovenija) igrali tokom reprezentativne pauze za svoje nacionalne selekcije.

Omri Glazer Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Iz istog razloga Seol, levi bek reprezentacije Južne Koreje, bi mogao da meč započne na klupi, pa bi bekovski par trebalo da čine Milan Rodić sa leve, odnosno Ognjen Mimović sa desne strane.

Kada je u pitanju vezni red, navijači sa nestrpljenjem očekuju Radeta Krunića, ali je teško očekivati da će se naći u startnoj postavi. Tu bi trebalo očekivati Dalsija i Timija Maksa Elšnika u centralnom delu veznog reda (mada ne bi bilo iznenađenje ni da šansu dobije Gelor Kanga), dok bi ispred njih trebalo da zaigra Mirko Ivanić.

Ono što navijače Zvezde verovatno zanima najviše je mesto krila.

Nemanja Radonjić Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Iako je stigao Nemanja Radonjić, on će verovatno šansu dobiti sa klupe jer nije igrao ove sezone i mora da uđe u ritam, dok bi meč trebalo da počne Piter Olanjinka, možda i najbolji igrač crveno-belih od povratka u tim posle suspenzije, kada je u pitanju levo krilo.

A desno bi trebalo očekivati debitanta Silasa, pridošlisu iz Štutgarta, od kog navijači očekuju velike stvari, što u Srbiji, što u Ligi šampiona.

U samom špicu Milojević će najverovatnije još jednom šansu pružiti Brunu Duarteu, ponovo zbog toga što je Šerif Endiaje u Beograd stigao nakon dugog puta, iako nije igrao za reprezentaciju Senegala, a Šerif bi šansu trebalo da dobije sa klupe.

Crveno-bele posle ovog meča očekuje i „večiti derbi“ u Superligi Srbije u ponedeljak, 23. septembra, pa nema dileme da će Vladan Milojević pokušati i da što je više moguće rastereti nosioce igre, pogotovo jer Zvezdu od naredne nedelje očekuje veoma jak ritam tokom kog će čak osam nedelja igrati bar dve utakmice za sedam dana.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare