Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super)

Menadžer Liverpula Jirgen Klop jedan je od onih koji se protive novoj težnji da se u fudbal uvede revolucionarna promena.

Ta promena podrazumeva plavi karton u džepovima sudija na utakmicama, a taj karton značio bi da igrač koji ga dobije ide na desetominutno hlađenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Umesto klasičnog crvenog kartona kao isključenja ili žutog kartona kao opomene pred isključenje sada se razmišlja o privremenoj meri, koju Klop ne podržava iz prilično logičnog razloga.

„Trebalo bi da fudbal učinimo što jednostavnijim i za sudije. Ponekad postanemo previše emotivni kad pričamo, obično posle utakmica. Novi karton bi im dao više prilika i da greše takođe. Jednostavno je komplikovano“, rekao je Klop.

A onda je kroz šalu kritikovao i IFAB (Međunarodni odbor fudbalskih saveza), odnosno instituciju koja određuje pravila.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Fabrizio Romano (@fabriziorom)

„Ovo mi ne zvuči kao fantastična ideja u ovom trenutku. Ali, ja ne mogu da se setim nijedne fantastične ideje od ovih ljudi iz IFAB-a, a imam 56 godina“, kazao je Klop na konferenciji.

Njegov Liverpul je u nekoliko navrata ove sezone imao primedbi na suđenje u Premijer ligi, kom bi plavi kartoni samo dodatno odmogli, bar po Klopovom mišljenju.

BONUS VIDEO: Gol Muse Dijabija protiv Čelsija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare