Geret Sautgejt (levo), Dragan Stojković Piksi (u sredini) i Kasper Hjulmand (desno), Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Meč Srbija – Danska igra se u utorak 25. juna od 21 sat na stadionu u Minhenu, a bolji od ove dve reprezentacije će (verovatno) otići u narednu fazu.

Selektor Danske tvrdi da je Srbija čvrsta ekipa i zna da njegove momke ne očekuje lak posao.

„Znamo da je ključno da ne upadnemo u njihovu igru. Oni žele da nam uđu u glavu, tako da smo dobro pripremljeni za to, a moramo da budemo ledeni“, kaže Hjulmand.

PROČITAJTE JOŠ:

Danska nakon dva kola ima dva boda, dok je Srbija tek na jednom i to iz duela sa Slovenijom.

„Biće to izuzetno teška utakmica, izuzetno teška fizička utakmica. Oni su možda i fizički najzahtevniji tim u ovom kolu. Znamo da žele da iskoriste svoju visinu i fizičku snagu, tako da će to biti težak fizički meč. Baš žele da razbijaju“, dodao je Hjulmand.

Tomas Dilejni je takođe izneo svoja očekivanja nakon što se oporavio od bolesti.

„Sto odsto sam siguran da će to biti utakmica u kojoj možete da osetite da je mnogo toga u igri i gde je važno da ne idete putem gde možete da pokvarite meč. Moramo da se pobrinemo da to ne postane meč u kome se sve vrti oko duela. To ne donosi ništa dobro našoj igri“, istakao je iskusni vezista.

PROČITAJTE JOŠ:

Danska i Srbija su se sastajale ukupno tri puta, a sva tri meča su završena pobedom Danske. Poslednji put su se Danska i Srbija susrele u martu 2022, u prijateljskom meču, a Skandinavci su bili ubedljivi sa 3:0. Pored pomenute utakmice pre dve godine, dve reprezentacije sastale su se i u kvalifikacijama za EP 2016. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar