EPA/OLIVER WEIKEN

Teški dani za sve u Izraelu

Bivši izraelski fudbaler Josi Benajun proživeo je stresne trenutke u uvodnim satima rata u svojoj zemlji.

Preko 1.000 ljudi je već pogidnulo u ratu između Izraela i islamističke grupe Hamas, a Benajunova porodica bila je veoma ugrožena.

Benajunova sestra i njena porodica žive u blizini pojasa Gaze, jednoj od glavnih meta terorista iz Hamasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Benajun, koji trenutno tadi u tamošnjem Fudbalskom savezu kao direktor, otkrio je da je dobijao poruke od nećaka, koji mu je tražio pomoć.

„Molim te, spasi nas“, napisao je Benajunu njegov nećak Šaked.

Benajunov zet, Šeron Šabi, upucan je na ulazu u zgradu, a kako bi izbegao pogubljenje, morao je da se krije u polju od četvorice terorista koji su ih napali. Benajunova familija se nekako spasila zahvaljujući Šakedu, koji je oficir u izraelskim odbrambenim snagama, pa je znao da upravlja oružjem.

Upravo je Šaked ubio trojicu od četvorice terorista, ali tu nije bio kraj problemima. U tim trenucima jedini preživeli protivnik bacio je bombu na kuću, ali su Benajunovi rođaci uspeli da pobegnu skočivši sa krova, nakon čega su zatražili pomoć i zaštitu od izraelskih vojnika koji su bili u blizini.

„U šoku sam, bilo je to čudo. Preživeo sam najteži dan u životu. Već sam se pomirio sa tim da su mrtvi. Ali onda se dogodilo čudo zahvaljujući mom herojskom nećaku“, rekao je Benajun.

Izraelska štampa izveštava da je zet Josija Benajuna podvrgnut operaciji zbog dva hica koja je dobio u predelu šake.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar