Joana Doku
Foto: Screenshot Facebook Ioana Docu

Delovalo je da bi mogla da bude najbolja teniserka sveta zbog onog što je pokazivala u juniorskim vodama, ali je njena karijera doživela neočekivani zaokret.

Joana Duku je 2014. godine osvojila juniorski Rolan Garos i delovalo je da je pitanje trenutka kada će postati nova Simona Halep i najbolja teniserka planete.

PROČITAJTE JOŠ

Godinu dana ranije je u paru sa Ninom Stojanović stigla do polufinala juniorskog Vimbldona i delovalo je da njeno vreme tek dolazi.

Sport je napustila već 2017. godine zbog čestih povreda. Najviše je stradalo rame koje je povredila više puta, pa je na kraju završila na operacionom stolu čak sedam sati.

Sudbina se sa njom poigrala, pa je upravo Joana ona koja danas operiše. Postala je ugledan hirurg u Kliničkoj bolnici u Bukureštu.

Na rang listi nikada nije bila bolje plasirana od 830. mesa i na svom kontu ima i osvojen ITF turnir u dublu i to u Šarm el Šeiku.

„Simona Halep je moja omiljena sportistkinja. Gledam je svaki put kada mogu i pokušavam da uzmem što više od nje. Sviđa mi se njena tehnika, slične smo na mnogo načina. Nadam se da ću jednog dana moći da postignem njene performanse. Potrebno je puno rada, ali se nadam da ću moći da odem što dalje“, rekla je tokom juniorskih dana i nadala se da bi mogla da dosegne te visine.

Rumunka danas radi na Odeljenju za ortopediju i traumatologiju i želi da se fokusira na artroskopiju i sportske povrede.

BONUS VIDEO Novak Đoković o igranju za Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare