Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) donela je važnu i veliku odluku, koja se tiče svih navijača i klubova, počev od sezone koja je pred nama.

Naime, iz UEFA su najavili smanjenje cena ulaznica za sve gostujuće navijače u sva tri takmičenja – Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Prema ovoj odluci, klubovi domaćini utakmice će imati ograničenu maksimalnu cenu ulaznica koju mogu da stave za gostujuće navijače.

U Ligi šampiona najskuplja ulaznica u sezoni 2024/25 za gostujuće navijače koštaće maksimalno 60 evra. Cena za Ligu Evrope je 40 evra, dok je za Ligu konferencija 20 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, najavljeno je da će od sledeće sezone (2025/26) cene za gostujuće navijače biti još manje – za LŠ 50 evra, za Ligu Evrope 35 evra, dok će za LK ostati na 20 evra.

Ovo je izuzetno značajna odluka koju podržavaju evropski klubovi i organizacije navijača. Ova odluka ima za cilj da fudbal učini dostupnijim i pristupačnijim za sve navijače, a odobrio ju je UEFA Komitet za klupska takmičenja.

“Današnja odluka označava još jedan ključni korak u reafirmaciji posvećenosti UEFA poboljšanju doživljaja utakmice za sve navijače. Uvođenjem politika prilagođenih navijačima, nastavljamo našu misiju da zadržimo fudbal kao inkluzivan sport u kojem se cene i prepoznaju navijači koji putuju širom Evrope da prate svoje timove”, rekao je Aleksander Čeferin, predsednik UEFA.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar