Foto: Gledston Tavares / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Filadelfija Iglsi savladali su Grin Bej Pekerse u okviru prve nedelje NFL šampionata sa 34:29 u utakmici prepunoj uzbuđenja, ali će prvi meč ikada odigran na teritoriji Brazila ostati upamćen po teškoj povredi mladog Džordana Lava i užasnim pretnjama koje je dobio igrač tima iz "grada bratske ljubavi", Džejlen Karter.

Utakmica je počela katastrofalno po Iglse, pošto je Džejlen Hurts prvo poslao presečen pas, a potom mu je prilikom jednog izvođenja lopte ona ispala iz ruku, no na njegovu sreću odbrana je uspela da zaustavi Pekerse i mladog Džordana Lava.

PROČITAJTE JOŠ...

U tim trenucima razigrao se Sakvon Barkli, novopridošlica Iglsa iz redova velikog rivala, Njujork Džajantsa. Jedan tačdaun hvatanjem, potom i napad u kom je gotovo sam „razbio“ odbranu Grin Beja za preokret – 14:12.

Uspeo je Grin Bej preko Lava i Džordana Rida, koji je uhvatio pas za 70 jardi, da pre poluvremena dođe do preokreta, ali je i Džejk Eliot bio precizan u šutu za tri poena i smanjio na 19:14.

Iglsi su u trećoj četvrtini uhvatili ritam u napadu, pa je prvo Ej Džej Braun uhvatio pas, pretrčao 67 jardi i doneo Iglsima vođstvo, a nakon novih poena Pekersa Filadelfija je još jednom dala loptu u ruke Barkliju koji je na debiju stigao do trećeg tačdauna.

Uspeli su Pekersi da se vrate, smanje šutom za tri poena, ali je FIladelfija izdržala uprkos novog greški Hurtsa (ispala mu lopta na jardu od endzone rivala – spasao ga, pogađate, Barkli) i poenima Eliota 30 sekundi pre kraja rešila pitanje pobednika.

Barkli je meč završio sa pretrčanih 109 jardi uz dva hvatanja za 23 jarde i tri tačdauna, sjajan je bio Braun sa 119 jardi i tačdaunom, dok je Devonta Smit imao 84 jarde hvatanjem. Hurts je uz tri izgubljene lopte imao dva bačena tačdauna i 278 bačenih jardi (20 uhvaćenih lopti od 34 pokušaja).

Sa druge strane, kod Pekersa je sjajan bio Džejden Rid sa 138 uhvaćenih jardi i tačdaunom, dok je solitan meč odigrao Lav sa 260 jardi iz 34 pokušaja (17 uspešnih) i dva bačena tačdauna uz jednu presečenu loptu.

Ali, Lav je upravo bio i tragičar meča, s obzirom na to da je doživeo povredu u samoj završnici, pet sekundi pre kraja, kada ga je Džejlen Karter nezgodno uhvatio, a koleno mladog kvoterbeka po svemu sudeći ispalo iz ležišta.

Zbog toga, Karter je dobio veliki broj poruka mrženje, ali i pretnji od strane navijača Grin Beja.

NFL, 1. nedelja

Petak

Kanzas Siti Čifs – Baltimor Rejvens 27:20

Subota

Filadelfija Igls – Grin Bej Pekers 34:29

Nedelja

19.00 Nju Orleans Sejnts – Karolina Panters

19.00 Njujork Džajants – Minesota Vajkings

19.00 Sinsinati Bengals – Nju Ingland Pejtriots

19.00 Atlanta Falkons – Pitsburg Stilers

19.00 Indijanapolis Kolts – Hjuston Teksans

19.00 Bafalo Bils – Arizona Kardinals

19.00 Čikago Bers – Tenesi Tajtans

19.00 Majami Dolfins – Džeksonvil Džeguars

22.05 Sijetl Sihoks – Denver Bronkos

22.05 Los Anđeles Čardžers – Las Vegas Raiders

22.25 Klivlend Brauns – Dalas Kaubojs

22.25 Tampa Bej Bakanirs – Vašington Komanders

Ponedeljak

02.20 Detroit Lajons – Los Anđeles Rems

Utorak

02.15 San Francisko Fortinajners – Njujork Džets

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar