Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca savladali su Mornar iz Bara u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija rezultatom 1:0.

Radnički je Barane dočekao u Leskovcu, i tokom većeg dela meča bio osetno opasniji rival.

Iako su iz minuta u minut pretili, nisu igrači Radničkog uspeli da ugroze gol Stefana Popovića, čuvara mreže gostiju, pa je prvo poluvreme završeno bez golova.

U 11. minutu oprobao je šut Slobodan Simović, potom je Popović stupio na scenu tri puta dobro reagovavši nakon prilika Tomislava Dadića, ali lopte u mreži nije bilo.

Slična situacija viđena je u drugom delu, ali je u situaciji kada je izgledalo da će Mornar uspeti da koliko-toliko da se izbavi iz pritiska usledila sjajna akcija, Kilijan Bevis je probio po desnom boku, centrirao, a Milan Aleksić sjajno skočio i u letu glavom loptu poslao u mrežu za 1:0.

Tim rezultatom je meč i završen, pa će Radnički za sedam dana u Baru braniti 1:0 – istorijski trijumf, s obzirom na to da su Kragujevčani po prvi put u istoriji kluba i igrali u Evropi.

Radnički K. – Mornar Bar 1:0 (0:0)

(Aleksić 72)

Stadion: Leskovac; Sudija: Joanis Papadopulos (Grčka)

Radnički: Lijeskić – Ćosić (od 84. Adžić), Šerbečić, Simović, Dadić – Ristić, Aleksić (od 84. Bukumira) – Gluščević (od 60. Evandro), Vižđi (od 60. Ortiz), Bevis (od 73. Mirčetić) – Vidosavljević

Mornar Bar: Popović – Stevanović (od 84. Vuković), Mitrović, Baošić, B. Vukotić (od 63. Seratlić) – Dubljević (od 63. Trifunović), Kaluđerović, Đurišić (od 90+1. Ljutica) – Zorić (od 84. Ćetković), Ondong Mba, Vušurović

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar