Foto: Printscreen X / Gol a gol

Dragiša Gudelj, fudbaler Kordobe i brat reprezentativca Srbije Nemanje Gudelja, otvoreno je pričao o situaciji koja mu je promenila viđenje života.

Gudelj je na utakmici Kordobe i Ferola, marta ove godine doživeo srčani zastoj i kliničku smrt nasred terena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vidite samo crno i samo osećate kako vam se oči sklapaju. Otac je bio uz mene, ne mogu ni da zamislim kako se osećao dok je gledao kako mu sin umire na terenu“, ispričao je Gudelj za „Gol a gol“ na Movistaru.

Tri i po minuta nije bio sa nama, a onda su ga lekari vratili u život. Koliko nije bio sav svoj, pokazuje i to da je hteo da se vrati u igru.

„Ceo svet stane kada vam kažu da vam je srce stajalo tri i po minuta. U tim trenucima nisam ni bio svestan šta se dešava. Izgledalo mi je kao da je sve trajalo sekund. Želeo sam da nastavim da igram, nisam hteo da ostavim saigrače na cedilu“, kaže Dragiša.

Poput Kristijana Eriksena, i srpski igrač je karijeru nastavio sa ugrađenim defibrilatorom. Međutim, rizik i dalje postoji.

„Nije lako da se vratiš na mesto na kome si skoro umro. Bilo mi je jasno da, ako mentalno ne prevaziđem to što mi se dogodilo, da neću moći igrački da se vratim na nivo na kome sam bio niti da napredujem. Mentalni deo bio je ključan, obuzme vas strah. Nekoliko prvih meseci je bilo stvarno teško, to me je promenilo kao osobu. Morao sam potpuno da promenim ‘čip’ u glavi“, objasnio je Gudelj.

Upravo Eriksen ga je i pozvao i popričao sa njim. Dancu se desila slična situacija na utakmici protiv Finske na Evropskom prventvu 2020.

„Bio je to poseban poziv. Pričali smo sat vremena. Pomogao mi je da savladam sumnje. To je bilo veoma važnih sat vremena za mene. On je doživeo isto što i ja i dobro je razumeo kako se osećam. Mnogo mi je pomogao i mogu samo da mu budem zahvalan“, kazao je Dragiša Gudelj.

BONUS VIDEO: Dragan Stojković Piksi posle meča protiv Bugarske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar