Foto: EPA-EFE/Christine Olsson/TT

Nema samo jedan, mogu da se naprave bar dva u zavisnosti od toga da li su se reprezentacije nekih igrača kvalifikovale za Evropsko prvenstvo, ili nisu.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Čak i kad se ta dva tima odvajaju mogu da budu paklene ekipe, pa još kada se spoje, onda kreće igranka. Zato je najbolje da pobrojimo neke od igrača, a da vi date konačni sud koga biste dodali ili oduzeli iz ekipe.

PROČITAJTE JOŠ:

Evropsko prvenstvo je počelo prošlog petka uveče utakmicom Nemačke protiv Škotske u kojoj su „panceri“ pokazali moć i demonstrirali silu protiv nesnađenih gostiju sa 5:1.

Nastavilo se utakmicama u kojima su prilično očekivano Švajcarci resetovali Mađare na fabrička podešavanja, onako na iskustvo, da bi zatim Španci furioznim poluvremenom tukli Hrvate, a Italijani preokrenuli protiv Albanaca koji su poveli u 24. sekundi utakmice.

I Srbija je odigrala dve utakmice i upisala jedan bod posle poraza od Engleske i remija sa Slovenijom.

Gotovo svaka od reprezentacija na prvenstvu ima ponekog dobrog igrača, dok neke iz reda onih koje koštaju preko milijardu evra imaju i više takvih igrača.

Ipak, ma koliko da je jedan nacionalni tim dobar, teško je zamisliti da njegov selektor neće da bira jednog od najboljih defanzivaca Lige šampiona.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Jer, Mats Humels je na primer igrao finale elitnog takmičenja, bio je u idealnom timu tog takmičenja i onda ga Julijan Nagelsman nije angažovao da igra Evropsko na domaćem terenu.

Humels ima 35 godina i nije u cvetu mladosti, ali je prošle sezone bio jedan od bitniji faktora stabilnosti u defanzivi Borusije Dortmund.

Pa ipak, Nagelsman je pružio prednost na mestu štopera Antoniju Ridigeru, uz koga je u paru Džonatan Ta. Niko neće ni dovoditi to u pitanje ako znamo da Nemačka već ima šest bodova i prolaz u drugu rundu.

A ako je čudno precrtati igrača koji je upravo stigao do finala Lige šampiona, kako onda objasniti da jedan selektor nije pozvao golmana koji je osvojio to takmičenje?

Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

To je uradio Domeniko Tedesko sa Tibom Kurtoom na golu Belgije, iako su obojica u suštini mogli da igraju za „pancere“ i „đavole“.

Kurtoa se ipak tek vratio iz povrede kolena, plan je da se oporavi što bolje jer je odigrao pet od poslednjih sedam utakmica Real Madrida u sezoni pre nove pauze.

Sada bi sebe samo doveo u rizik od nove povrede i to hoće da izbegnu verovatno i Kurtoa i Karlo Ančeloti i Domeniko Tedesko.

Na beku neće igrati David Alaba, iako njegova reprezentacija Austrije igra na turniru. Razlog je, kao kod još nekoliko talentovanih igrača – povreda.

David Alaba/Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Jedan je od trojice igrača Reala koji su ove sezone kidali ligamente kolena, ali za razliku od saigrača Edera Militaa i Tiba Kurtoe, on je povredu zaradio u decembru i nije bilo šanse da se vrati.

Da jeste, Austrija bi bila jača, a ovako je jači naš tim sastavljen od igrača koji ne mogu da nastupe na Evru.

Još jedan defanzivac koji igra na desnoj bekovskoj strani je Ben Vajt. Igrač Arsenala je imao dobru sezonu u klubu gde se do kraja borio za titulu u Engleskoj.

A u dresu Engleske ga neće biti na Evru i nije za nju igrao od Katara 2022. godine. Tada nije nastupio iz ličnih razloga i kada je Geret Sautgejt probao da ga pozove za prijateljske utakmice u martu sa Brazilom i Belgijom, javio se sportski direktor Arsenala Edu.

Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rekao je tada da igrač nije želeo da se stavi Sautgejtu na raspolaganje, posle čega je postalo jasno da se između njih dvojice nešto desilo, mada je selektor rekao da međusobno nemaju problema.

Ako Alabu gledamo kao štopera, onda možemo da u idealni tim onih koji propuštaju Evro svrstamo Lukasa Ernandeza.

I Ernandez, kao i Alaba, ima problema s povredom kolena, s tim što je nešto veći baksuz, jer je ovo drugi veći turnir zaredom na kom ne može da igra zbog povrede.

Ukoliko, pak, Alabu hoćemo na mestu beka, onda možemo da uključimo u tim i Viktora Lindelefa, a umesto Vajta može da ide i Jurijen Timber.

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Još jedna u nizu povreda i kasni povratak pred kraj sezone nisu bili preporuka za Ronalda Kumana da pozove nekadašnjeg igrača Ajaksa.

Kad pričamo o veznom redu, tu samo u središtu terena možemo da pričamo o Frenkiju de Jongu, Leonu Gorecki, Sandru Tonaliju, Martinu Edegoru… Ima ih još.

De Jong ima povredu zgloba, iako je bio planiran da zaigra, Gorecka nije onaj igrač iz nekih prethodnih sezona i Nagelsman ga je izostavio, dok ima onih u Nemačkoj koji za to krive Aleksandra Pavlovića.

Pavlović je dobio prednost posle čitave one priče da će se Fudbalski savez Srbije oko njega potruditi da ga privoli dresu „orlova“.

Foto: TANJUG/AP Photo/Frank Augstein

Tonali nije sebi činio uslugu u prethodnom periodu, jer je više bio predmet pažnje zbog onih kladioničarskih afera nego kvaliteta igara na terenu.

Uz to je dobio i desetomesečnu suspenziju u Premijer ligi, pa Lučanu Spaletiju nije ostalo mnogo izbora. Norveška nikako da se kvalifikuje na prvenstvo Evrope, pa je Edegor kao jedan od najboljih vezista u Premijer ligi morao da gleda Evro od kuće, baš kao i njegov zemljak Erling Holan u napadu.

U vezi fale i Džek Griliš i Gavi, a izostanak prvog je mnoge iznenadio kad je Sautgejt objavio spisak. Izbor drugog nije ni mogao da postoji zbog Gavijeve povrede zbog koje je bilo prepucavanja na relaciji Barselone i selektora „furije“ Luisa De La Fuentea.

Shakhtar Donetsk vs Barcelona Foto:Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Serž Gnabri se povredio u polufinalu Lige šampiona s Real Madridom i tada su mu porušene nade da može na Evro, dok Markus Rašford može da se druži pored televizora sa spomenutim Holanom.

Rašford nije imao sezonu kakvu je želeo, dao je samo osam golova i to svakako nije bilo nešto zbog čega je Sautgejt potrčao da ga zove dok Junajtedov mestro ne popravi stanje i postane konkurentan Kejnu, Saki, Fodenu, Palmeru.

Na kraju valja spomenuti još neka imena, poput često kritikovanog Harija Megvajera koji je za reprezentaciju igrao bolje nego za klubove, Rahima Sterlinga koji će morati da izbori svoje mesto u nacionalnom timu, Kristofera Nkunkua, koji kuburi s povredama, kao i Ris Džejms, a spisak kvalitetnih imena kojih nema mogao bi da potraje do kraja Evra. I da svejedno mogu da budu u dovoljno opasnom timu da ga osvoji.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Piksi izašao na teren pred trening Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar