Foto: EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedili su Portugal u prijateljskom meču pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Hrvati su na gostovanju slavili sa 2:1 i to tako što su golove za „vatrene“ davali Luka Modrić i Ante Budimir. Po jedan u svakom od dva poluvremena bio je dovoljan za Portugalce kod kojih je jedini pogodak postigao Diogo Žota.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je povela već u osmom minutu kada je Modrić realizovao penal na stadionu u Lisabonu za 1:0. Vitinja je neoprezno startovao na Mateu Kovačiću i Modrić je to znao kako da iskoristi sa bele tačke.

Portugal je izjednačio u 48. minutu kada je Žota zatresao mrežu posle sjajnog bega Nelsona Semeda po desnoj strani i njegovog centaršuta, dok je Budimir posla šuta Marija Pašalića i odbitka u 56. postavio konačan rezultat za veliko slavlje u Hrvatskoj.

Tridesetosmogodišnji Modrić je zaradio ovacije na stadionu u Portugalu, dok je započeo ono što će se ispostaviti prvom pobedom Hrvatske nad Portugalom u svojoj istoriji.

Hrvati su prekinuli nezgodan niz od šest poraza i jednog remija sa Portugalcima u dosadašnjim međusobnim susretima, dok je pozdrav Kristijana Ronalda i Modrića, nekadašnjih saigrača iz Real Madrida razgalio mnoge.

Hrvati će na Evru igrati u grupi B sa još uvek vladajućim šampionima, ekipom Italije, ali i sa Albanijom i Španijom sa kojom igraju prvi meč u subotu, 15. juna.

Portugalci su u grupi F sa Češkom, Turskom i Gruzijom, s tim što za tri dana imaju još jednu prijateljsku utakmicu protiv Irske.

BONUS VIDEO: Srbija postala šampion Evrope

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar