Foto: EPA-EFE/Piotr Nowak

Fudbaleri Hrvatske popravili su utisak u drugom meču u Ligi nacija pobedom nad Poljskom 1:0 u nedelju uveče.

Iste večeri, ekipa koja je pre nekoliko dana poražena od Portugala, slavila je pogotkom u drugom poluvremenu, dok su Portugalci upisali drugi trijumf.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristijano Ronaldo i ekipa su savladali Škotsku istim rezultatom kojim su bili bolji od Hrvata – 2:1, pa u grupi 1 zauzimaju prvo mesto.

„Vatrene“ je do pobede vodio Luka Modrić svojim golom u 52. minutu. Podsetio je jedan od najstarijih aktivnih fudbalera koliki je majstor.

Pred tribinom gde je bilo mnogo navijača Hrvatske namestio je loptu da izvede slobodan udarac i lagano je prebacio živi zid za gol vredan trijumfa.

Hrvatska je tokom meča imala 21 udarac ka golu protivnika, Poljska upola manje, što je na kraju rezultiralo bodovima za „vatrene“.

Portugalci su Škote pobedili, mada su se vraćali iz minusa u kom su bili od sedmog minuta.

Tada je Skot MekTominej smestio loptu u mrežu iza leđa Dioga Košte za 1:0. Mučenje domaćina na stadionu Da Luž prekinuto je tek u 54. minutu.

Rafael Leao je dodao loptu Brunu Fernandešu, ovaj je pogodio metu za 1:1, da bi konačan rezultat postavio Kristijano Ronaldo.

Čovek koji je u prošlom meču upisao svoj 900. gol u karijeri za pobedu, sada je dao i 901. na asistenciju Nuna Mendeša, pa Portugal posle dve utakmice ima šest bodova, Hrvatska i Poljska po tri, a Škotska je bez bodova.

BONUS VIDEO: Marko Grujić posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar