Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Fudbalska reprezentacija Hrvatske odigrala je nerešeno, a kao da je poražena od Italije u trećem meču grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Dva tima su na stadionu u Lajpcigu odigrala 1:1 i to nakon što je Luka Modrić dao gol u 55. minutu posle promašenog penala, a Matija Zakanji u 98. postavio konačan rezultat.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je sa 2 boda ostala treća u grupi iza Italije (4 boda) i Španije (9 bodova) i jedino je iza nje ostala Albanija.

Hrvatima je bila potrebna pobeda za prolaz dalje, a pošto je Italija pobedila Albaniju (2:1), koja je Hrvatskoj otela bod u nadoknadi, sada je situacija veoma teška za „vatrene“.

Teoretske šanse da prođu u osminu finala imaju još samo sa trećeg mesta ako se nađu među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

To će biti teško jer im treba da Engleska pobedi Sloveniju u poslednjem kolu u grupi C sa tri ili više golova razlike. Hrvatska je u prvom kolu poražena ubedljivo od Španije sa 0:3, pa joj to pravi problem zbog gol razlike.

Potrebno im je i da Srbija izgubi od Danske pošto „orlovi“ imaju bod. U tom slučaju bi Hrvati bili u prednosti, ali ni tu nije kraj kalkulacijama.

Morali bi da čekaju i rasplet u grupi F gde bi se nadali pobedi Portugala nad Gruzijom i Turske nad Češkom. Gruzija i Češka bi tada imale po bod i Hrvatska bi bila ispred kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa.

Prve tri najbolje trećeplasirane ekipe već su skupile u svojim grupama po tri boda.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: EURO 2024: Dragan Stojković pred Dansku – Nisu nepobedivi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare