Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Fudbaleri Italije izborili su nerešen ishod u meču sa Hrvatskom u grupi B i u poslednjem trenutku uhvatili voz za osminu finala Evropskog prvenstva.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Branilac titule na Evru nije impresionirao u prve dve utakmice, gde je pobedio Albaniju preokretom 2:1 i onda izugbio od Španije.

PROČITAJTE JOŠ:

Bod protiv Hrvatske značio je u zbiru četiri, te da Italija ide sa drugog mesta u osminu finala, a taj bod je u 98. minutu i poslednjim sekundama sudijske nadoknade doneo Matija Zakanji.

Osim što je time pomogao Srbiji, Zakanji je u poslednjim trenucima utakmice otklonio i dilemu da Italija sa trećeg mesta ne mora da ide među 16 najboljih.

Fudbaler Lacija je ušao u 81. minutu kao „džoker“ umesto Matea Darmijana i onda 17 minuta kasnije možda poslao Hrvate kući.

Sudbina je htela da Rikardo Kalafjori, tragičar i strelac autogola u meču sa Španijom bude taj koji će namestiti gol Zakanjiju.

On je na sredini prihvatio izgubljenu loptu Fratezija, povukao ju je koju desetinu metara i onda video usamljenog Zakanjija na levoj strani.

Josip Šutalo je krenuo da zatvori Kalafjorija kog niko nije preuzimao dok nije došao pred šesnaesterac, Josip Stanišić se pogubio i našao na „ničijoj zemlji“ i Zakanjiju je ostao sav prostor ovog sveta.

Matija je šutirao iz prve i maestralno pogodio dalji ugao gola Hrvatske za 1:1. Tim golom je olakšao i Srbiji put ka osmini finala Evropskog prvenstva pod uslovom da Srbija odigra nerešeno protiv Danske u utorak uveče od 21 sat u Minhenu.

Ako „orlovi“ kojim slučajem pobede onda bi gotovo izvesno direktno izborili plasman u osminu finala, a u suprotnom bi otišli kući sa jednim bodom.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: EURO 2024: Dragan Stojković pred Dansku – Nisu nepobedivi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar