Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Ukrajinska fudbalska reprezentacija je nakon lošeg starta na Evropskom prvenstvu i poraza od Rumunije rezultatom 3:0, pokazala potpuno drugačiju sliku u drugoj utakmici protiv Slovačke. Iako su gubili, uspeli su da preokrenu rezultat i pobede sa 2:1, čime su ostali u igri za osminu finala.

Slovačka je u prvom kolu savladala Belgiju i povela protiv Ukrajine golom Šranca u 17. minutu, što je delovalo kao idealan početak za obezbeđivanje nokaut faze. Međutim, Ukrajinci su izjednačili preko Šepareneka nakon asistencije Zinčeka, a 10 minuta pre kraja Roman Jaremčuk je postigao odlučujući gol koji je doneo veliko slavlje za Ukrajinu.

PROČITAJTE JOŠ

Jaremčuk, koji je ušao u igru samo 13 minuta pre odlučujućeg trenutka utakmice, rasplakao se nakon završetka meča. Emocije su bile jake, jer je ova pobeda imala posebno značenje za ukrajinski narod koji prolazi kroz teške trenutke zbog rata.

Napadač je otkrio da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski odigrao presudnu ulogu u motivisanju reprezentacije.

„Razgovarao sam sa predsednikom Ukrajine Zelenskim. I znate šta je on rekao? Rekao je da moramo da se borimo kao naši ljudi i da moramo da im izmamimo osmeh na lice, u ovim teškim vremenima. Dao nam je neverovatan motiv. Znate koliko je teška situacija u našoj zemlji, pa moramo da damo malo radosti našem narodu!“, naveo je Jaremčuk.

Desetine hiljada Ukrajinaca bodrilo je reprezentaciju na utakmici u Dizeldorfu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare