Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaler Milana Rafael Leao sanja o osvajanju Lige šampiona, a od tog cilja daleko je samo dva koraka.

Fudbaleri Milana eliminisali su u četvrtfinalu Lige šampiona ekipu Napolija. Milan je u prvom meču slavio sa 1:0, a u revanšu, koji je odigran u utorak u Napulju, bilo je 1:1.

Portugalski fudbaler je bio jedan od junaka svog tima. Leao je u 43. minutu pretrčao više od pola terena, prevario nekoliko fudbalera Napolija i prosledio loptu do Olivije Žirua, koji je Milanu doneo vođstvo od 1:0. Napoli je do izjednačenja stigao u samom finišu meča pogotkom Viktora Osimena, ali to nije bilo dovoljno za produžetak.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uvek pokušavam da prevarim svoje rivale kada sam u situaciji jedan na jedan. Znam da mogu da stvorim tu razliku. Ako ja ne mogu da postignem gol, onda uvek pogledam gde su moji saigrači. Prešao sam dvojicu fudbalera Napolija, video sam Žirua i znao sam da će da postigne gol ako mu dodam loptu. Mnogo sam srećan. Želimo da nastavimo da sanjamo i da imamo visoke ciljeve. Svi u klubu sanjamo o osvajanju Lige šampiona. Verujem da smo blizu tom cilju“, rekao je Leao.

Milan će u polufinalu Lige šampiona igrati sa gradskim rivalom Interom.

Dobre vesti za „rosonere“ su i te da je Olivije Žiru produžio ugovor sa klubom, nakon što je u revanšu četvrtfinala Lige šampiona postigao jedini gol za svoj tim.

Žiru (36) je imao ugovor sa čelnicima kluba do 30. juna ove godine, a sada je produžio ugovor na još godinu dana.

Francuz će po slovu novog ugovora u narednoj sezoni zaraditi 3,5 miliona evra.

Vicešampion planete sa Francuskom je član Milana od 2021. godine, a pre toga je igrao za Čelsi, Arsenal, Tur, Monpelje, Istr i Grenobl.

Žiru je ove sezone odigrao 37 utakmica za „rosonere“ i postigao 13 golova.

BONUS VIDEO Kristijano Ronaldo postigao četiri gola i proslavio veliki jubilej