Foto: Starsport

Reakcija čelnika fudbalske sekcije.

Uprava Fudbalskog kluba Partizan donela je odluku o istupanju iz Sportskog društva Partizan nakon što je imenovana privremena uprava ovog kluba, preneo je Sportski žurnal.

PROČITAJTE JOŠ...

Na vandrednoj sednici skupštine crno-belih doneta je odluka da će Milorad Vučelić ostati predsednik, Ivan Ćurković počasni predsednik, a Miloš Vazura generalni direktor.

Podsećamo, ranije je uprava Sportskog društva Partizan donela odluku o imenovanju privremene uprave u FK Partizan.

„Na sednici koja je održana 3.5.2023.godine, Skupština FK Partizan je konstatovala da su ispunjeni uslovi za stupanje na snagu Odluke o istupanju FK Partizan iz JSD Partizan. Takođe je konstatovano da su odluke o razrešenju svih lica u FK Partizan ništave i da ne proizvode pravno dejstvo, te je Skupština svim organima FK Partizan potvrdila mandate“, stoji u saopštenju crno-belih.

Pravna komisija FK Partizan „najstrože“ je osudila „nesavesno i nezakonito“ ponašanje ljudi „koji predstavljaju JSD Partizan“.

„Pravna komisija FK Partizan najstrože osuđuje ovakvo nesavesno i nezakonito postupanje lica koja se predstavljaju kao tzv. Uprave JSD Partizan i na takav način direktno urušavaju višedecenijski ugled jednog od najtrofejnijih Sportskih društava na svetu“, navodi se u saopštenju.

FK Partizan je naveo i da su za mere koje je preduzelo JSD Partizan „isključivo nadležni sudovi pod unapred propisanim uslovima i da nikad neće moći da budu primenjene, ako su rezultat bilo čije samovolje“.

BONUS VIDEO Bolan pad Alekse Avramovića posle faula nad Tavaresom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare