Foto: SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije i Švajcarske igraće meč trećeg kola Lige nacija u Leskovcu (subota, 20.45), a kao i prethodnih puta protivnik "orlova" pravi probleme tamo gde ih nema.

Istorija međusobnih duela Srbije i Švajcarske veoma je burna i sada je tenziju pred meč u Leskovcu digao brat Granita Džake, kapitena Švajcarske, Taulant Džaka.

Švajcarci kada igraju protiv Srbije kao da zaborave da igraju samo fudbal, te u prvi plan stavljaju samo sporedne stvari.

PROČITAJTE JOŠ

„Predložio sam Granitu da razgovara sa selektorom Muratom Jakinom i možda preskoči ovu utakmicu, ali svi znamo mog brata, on želi da igra svaku utakmicu za Švajcarsku“, rekao je Džaka za dnevni list „Blik“.

Tvrdi da su ovi dueli veoma emotivni i da nije lako smiriti strasti kada igraju dve selekcije.

„Nije lako držati se pod kontrolom 90 minuta kada stvari ponovo postanu tako emotivne. Granit mora da ostane miran, igrati fudbal, pobeđuje ​​i ignorišati provokacije. Lako je reći, ali na kraju se sve svodi na to: igrati utakmicu i pobediti“.

Švajcarska je u prva dva kola Lige nacija poražena od Danske 2:0 i od Španije 4:1 i zauzima poslednje mesto u četvrtoj grupi A Lige nacija sa nula bodova.

Srbija ima jedan bod i na trećem je mestu iste grupe, iza reprezentacija Španije i Danske.

BONUS VIDEO Bakljada Manijaka nakon vodećeg gola Boljevića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar