Foto: EPA/Franz-Peter Tschauner

Nekadašnji nemački fudbaler Georg Koh oprašta se od svojih prijatelja i poštovalaca pošto uskoro očekuje da će umreti.

Kohu je dijagnostikovan rak pankreasa u terminalnoj fazi i doktori su mu rekli da ima još oko dva meseca života.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u septembru za Sport1 rekao da daje poslednji intervju, dok će u subotu organizovati jedan od poslednjih fudbalskih mečeva.

„Sada moram emocije da držim pod kontrolom. Iznenada sam bio iščupan iz života, sa samo tri rečenice. Znao sam da moram da se borim, uvek je bilo tako u mom životu. Morao sam se boriti i za mesto na golu. Naravno da nisam odmah svima rekao. Bilo mi je jasno da nema odustajanja“, opisao je Koh stanje u kom se nalazi već neko vreme.

On je u maju 2023. objavio kako napušta klubu Viktorije iz Kelna iz ličnih razloga, a naredne godine je otkriveno da ima rak. Tada mu je dato šest meseci života, ali živi i dalje jer je probao i alternativne načine lečenja pored onih konvencionalnih.

„Želim poslednji put da uživam u fudbalu. Nikada nisam igrao oproštajni meč. Sada ga organizujem u rodnom gradu i tome se već dugo radujem“, kazao je Koh, a preneo Bild.

Taj oproštajni meč je u subotu od 15 sati i igraće ga Marienfeld i legende Fortune Dizeldorf.

Foto: EPA/Felix Heyder

„Čini me ponosnim to što će mnogo ljudi još jednom u subotu obuti kopačke. Naravno, voleo bih da igram opet i sam, ali to više nije moguće. Zato ću bar izvesti početni udarac sa mojom porodicom. Već sam svestan da ću neke stare prijatelje koji mi mnogo znače videti poslednji put. To ću probati da upijem i uživam, da pamtim svaki trenutak tog dana“, priča golman.

Sav prihod je namenjen fondaciji Sveti Avgustin koja se stara o deci oboleloj od raka.

Koh je u Nemačkoj branio za Fortunu, Arminiju Bilefeld, Kajzerslautern, Kotbus i Duizburg, dok je van svoje zemlje nastupao za PSV Ajndhoven i Dinamo Zagreb.

Danas 51-godišnji čovek objasnio je i da je očaj video iz prve ruke jer kaže da je dijagnoza raka užasna, te da je zbog toga humanitarni meč organizovao za decu.

„Mislim i na decu na bolničkim odeljenjima. Svašta sam doživeo, a bolesna deca još ništa nisu, verovatno nisu bila ni na odmoru s roditeljima jer samo moraju da leže u bolnici. To me je stvarno dirnulo“, zaključio je Georg Koh.

Foto: EPA/Carmen Jaspersen

BONUS VIDEO: Golčina 18-godišnjeg momka iz Brage protiv Porta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar