Foto: EPA/Carmen Jaspersen

Bivši golman Dinama iz Zagreba Georg Koh (52) otkrio je u intervjuu za nemački list Bild da ima rak u terminalnoj fazi i da su mu lekari rekli da će uskoro umreti.

Nemac koji je bio u Dinamu u sezoni 2007/2008. u maju prošle godine napustio je trenersku funkciju u trećeligašu Viktoriji Keln iz „ličnih razloga“, a sada je otkrio da je teško bolestan.

PROČITAJTE JOŠ

„Bolest je neizlečiva, umreću. Doktori su mi pre godinu dana rekli da imam šest meseci života, ali još uvek sam tu. Vole bih da pogledam još jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao“, rekao je Koh u emotivnom razgovoru.

On je potom izneo još detalja.

„Ima dana kada se osećam kao da bih mogao da iščupam drvo. Onda hodam satima, a postoje faze kada se osećam jadno i ne mogu da ustanem iz kreveta. Za stvari koje mi inače treba pet sekundi, onda mi treba pola minuta, ali ja se borim i ne kukam, to nikada nije bio moj stil“.

Koh je u Dinamo došao u leto 2007. kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Duizburgom. Za Dinamo je odigrao 39 utakmica i osvojio titulu i Kup, a na kraju sezone napustio je Maksimir po povratku Tomislava Butine.

Iako je u Maksimiru bio samo jednu sezonu, Nemac se brzo uvukao pod kožu navijača Dinama. Imao je i netipičan stil odbrane, osvajao ih je neobičnim izjavama. Jedna se posebno izdvojila.

„Volim ovaj Maksimir. Kad uđete na stadion, miriše na fudbal. U toaletu se oseća miris znoja, dima i mokraće nebrojenih generacija koje su gradile klub“, rekao je on dok je bio član Dinama.

Za Dinamo je odigrao 39 utakmica, a bio je i u legendarnom timu koji je u oktobru 2007. u Amsterdamu pobedio Ajaks sa 3:2. U Dinamo je stigao kao slobodan igrač iz Duizburga, a u karijeri je branio i za Rapid, Energi Kotbus, Kajzerslautern i Fortunu iz Dizeldorfa, za koju je odigrao 118 utakmica.

BONUS VIDEO Stefan Šapuiza postiže gol za Borusiju Dortmund protiv Nirnberga 1998/99

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar