Gent - Partizan Foto: Peter De Voecht / imago sportfotodienst / Profimedia

Partizan se osramotio za sve pare, drugu sezonu zaredom ostao bez Evrope i svoje navijače ponovo suočio sa istinom da je daleko ispod njenog nivoa.

A kako da prođe u Evropu kada u najvažnijem dvomeču ne može da postigne gol? I to protiv ekipe koja ne spada u kategoriju najjačih i ne dolazi iz jedne od 5-6 najjačih liga (Gent)?

Kako da prođe kada ne može da da gol na tri utakmice kod kuće u Evropi? Kako da prođe kada igrači promašuju prazan gol i kada odbrana izgleda kao amaterska?

Partizan je u obe utakmice izgubio sa po 1:0 od Genta. Ekipa koja iz nekolicine stopostotnih šansi nije u stanju da da gol, ne može i ne treba da igra Evropu.

Ali, i pre Genta se Partizan debelo obrukao i radio stvari, donosio odluke koje se ne mogu objasniti.

Pročitajte još

U kvalifikacijama za Ligu šampiona, klub iz Humske je popio dva šamara i bruku od koje neće moći da se „opere“. U dvomeču su crno-beli od ukrajinskog kluba izgubili sa 9:2 (6:2 na neutralnom terenu u Poljskoj i 3:0 u Humskoj).

Partizan je izgledao kao cirkus. Tim Aleksandra Stanojevića izgledao je kao skup pijanih amatera. Dinamo je radio šta je hteo. Gotovo svaki iole ozbiljan napad ukrajinske ekipe je rezultirao golom.

Ono što je Partizan radio je nedopustivo i besmisleno, a gledanje tih mečeva za navijače Partizana izgledalo je kao da su na spravi za mučenje.

Kada se taj pakao za „grobare“ konačno završio, usledio je novi šamar.

Partizan je poražen od Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U Humskoj je bilo 1:0 za Švajcarsku ekipu, Partizan je uspeo da pobedi u gostima sa 2.1 i izbori produžetak, da bi kasnije primio gol u 111. minutu sa igračem više i ispao.

Za kraj, u kvalifikacijama je Gent zadao konačan udarac crno-belima.

Partizan je u revanšu u Belgiji imao nekolicinu stopostotnih prilika. Promašivali su Aldo Kalulu, koji je jednom promašio i prazan gol, Gajas Zahid u nekoliko navrata, Đorđe Jovanović…

Gent – Partizan Foto: BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia

Odluke Aleksandra Stanojevića su potpuno nejasne.

Navijači Partizana šokirali su se kad su videli da se Aldo Kalulu nalazi u startnih 11 u revanšu protiv Genta. Čovek je bio kažnjen zbog nediscipline, i na prvom narednom meču – eto njega u špicu napada.

Od 56. minuta Partizan je zaigrao sa dva leva krila, praktično, kada je ušao Žoao Grimalno, a u igri ostao Ibrahim Zubairu, koji je tek 10 minuta kasnije izašao kada je ušao Bibras Natho, kao i Nemanja Nikolić. Zbog toga je moralo da dođe do pomeranja da Zubairu ode desno.

Onda je Partizan zaigrao sa četiri napadača, od toga dva špica (Nikolić, Jovanović) i praktično samo Nathom u veznom redu. Bila je to odluka kojom je praktično Partizan krenuo na sve ili ništa, i bilo je ništa jer je uz to Partizan primio i gol, a maltene nije nijednom zapretio.

Prosto je neverovatno kako Nejtan de Medina i dalje igra u startnoj postavi. Čovek koji od kako je došao prošle sezone mesecima nije mogao da uđe u kondiciju, a potom se povredio, da bi nakon nje opet imao problema sa kondicijom, i čovek koji pravi neshvatljive greške. Pored njega igrači prolaze sa takvom lakoćom kao da vežbaju na treningu. Zbog njega je Partizan bio na ivici da primi gol u poslednjem meču jer nije izbacio loptu iz kaznenog prostora, već je ona samo prošla pored njega i došla u posed Genta koji je ušao u kolosalnu šansu za gol.

Partizan je došao dotle da bude za sada jedina ekipa koja je ispala iz sva tri evropska takmičenja ove sezone. Mogao bi to da bude i tim iz Andore, Santa Koloma, koji je izgubio sa 5:0 u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu konferencija.

Ako je došlo dotle da se Partizan svrstava u istu kategoriju sa timovima iz Andore, onda su crno-beli stvarno probili dno.

Teški dani u Humskoj, ali na to su navijači Partizana već navikli. I tim danima nije kraj, daleko je od toga…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar